Astronomai tvirtina išsiaiškinę, kas iš tiesų yra 9-oji planeta (Video)  (2)

Viskas, kas susiję su 9-ąja Saulės sistemos planeta, yra iš tiesų keista. Mokslininkai tvirtina, jog Saulės sistemos pakraštyje egzistuoja objektas, kuris yra 10 kartų masyvesnis už Žemės planetą, tačiau iki šiol jo niekas nebuvo pastebėjęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar keisčiau skamba tai, jog galimai neatrasta Saulės sistemos planeta skrieja tokia superpailga trajektorija, jog šios planetos metai trunka daugiau nei 10 tūkstančių Žemės metų.

Bet visa tai kol kas derėtų nustumti į šalį ir pamiršti. Kodėl? Nes vis dar niekas nėra realiai atradęs šios mistinės planetos!

Nepaisant to, astronomai kelia įvairiausias hipotezes, kurios padėtų surasti vadinamąją Planetą X ir nustatyti jos kilmę.

Kaip rašo „Science Alert“, naujausi moksliniai tyrimai padėjo padaryti išvadą, jog galimai 9-oji Saulės sistemos planeta iš tiesų yra egzoplaneta, kurią mūsiškė Saulė tiesiog „pavogė“ iš kitos žvaigždės sistemos.

Ironiška, kadangi astronomai yra sutelkę didelį dėmesį į kosmoso platybes, ieškodami egzoplanetų už tūkstančių šviesmečių, kai viena tokių egzoplanetų yra mūsų Saulės sistemos „galiniame kieme“.

Be abejo, tai nepalengvina paieškų, kadangi Planeta X gali būti už maždaug 150 milijardų kilometrų nuo Saulės. Tai yra maždaug 75 kartus ilgesnis atstumas nei iki Plutono.

Astronomai ilgai galvojo, kaip ten, Saulės sistemos pakraštyje, galėjo susiformuoti planeta, kadangi likusios sistemos planetos yra išsidėsčiusios ganėtinai kompaktiškai.

Tada buvo prieita prie išvados, jog Planeta X susiformavo kitos žvaigždės sistemoje, tačiau vėliau ji dėl mūsų Saulės traukos prisijungė prie mūsiškės planetų sistemos, o tai galėjo įveikti maždaug prieš 4,5 mlrd. metų.

Atlikus specialius kompiuterinius modeliavimus, paaiškėjo, jog tokia galimybė yra 1 iš 2, o tai reiškia, jog mokslininkų hipotezė apie Saulės įgyvendintą vagystę yra bene pati realiausia.

Nepaisant to, vis tiek ganėtinai juokingai skamba tokie postringavimai apie mistinę planetą, kai ji vis dar neatrasta. Galbūt derėtų pirmiau surasti patį kosminį kūną, o paskui jau laužyti galvas, iš kur jis atsirado ir kuo jis ypatingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(45)
(6)
(39)

Komentarai (2)