Sukrečiantis vaizdo įrašas: kaip atrodytų pasaulis, jei išnyktų visi žmonės? (Video)  ()

Jei ateitų pasaulio pabaiga ir žmonija būtų nušluota nuo Žemės paviršiaus, kas nutiktų mūsų planetai? Vaizdo įraše demonstruojamos siaubingos pasekmės, įvykus pražūtingai katastrofai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot neseniai pasirodžiusio vaizdo įrašo, Žemė gana greitai sugebėtų atsigauti, tačiau iš pradžių pasaulio pabaigos procesas atrodytų baugiai, rašo dailymail.co.uk.

Per kelias valandas dingtų visos šviesos, o per kelis mėnesius per planetą nusiristų branduolinės katastrofos. Po kelių tūkstančių metų vieninteliais mūsų egzistavimo ženklais liktų tokie akmeniniai statiniai kaip Didžioji kinų siena ar Rašmoro kalnas.

„Priežastys nesvarbios, tiesiog bandykite įsivaizduoti pasekmes“, – vaizdo įraše iš populiaraus „YouTube“ kanalo „Mind Warehouse“ teigia pasakotojo balsas.

Šis vaizdo įrašas buvo sumontuotas iš medžiagos, kurią sukūrė „National Geographic“. Vaizdo įrašo animacija buvo paimta iš televizijos serialo „Life After People“, kuriame mokslininkai, inžinieriai ir kiti ekspertai svarsto, kas nutiktų Žemei, jei žmonija staiga išnyktų.

Po kelių valandų, kai išnyktų žmonės, pasaulyje dingtų dauguma šviesų, nes sustotų dauguma elektrinių. Elektrinės, kūrenamos iškastiniu kuru, pritrūktų kuro, o saulės energijos paneles galiausiai nuklotų dulkės. Vis dar veikti galėtų nebent hidroelektrinės.

„Jungtinių Valstijų vakaruose Huverio užtvankos generatorius aktyvuoja Mido ežero vandens tėkmė, – sako pasakotojas. – Taigi jie be priežiūros galėtų veikti dar kelis mėnesius ar net metus“.

Po dviejų ar trijų dienų vanduo užtvindytų daugumą požeminių metro sistemų, nes sustotų vandens pompos. Po dešimties dienų nuo bado nugaištų naminiai gyvūnai ir ūkio gyvuliai, įskaitant milijardus vištų ir milijonus karvių. Susiformuotų didelių šunų gaujos, kurios medžiotų kitus gyvūnus.

Po mėnesio atominėse elektrinėse išgaruotų aušinimo vanduo ir tai visame pasaulyje sukeltų branduolines katastrofas, kurios būtų didesnės už Fukušimos ar Černobylio nelaimes. „Tačiau planeta gana greitai ir lengvai atsigautų nuo radioaktyvios taršos“, – sakoma vaizdo įraše.

Anksčiau šiais metais Kolumbijos universiteto astrofizikai Michaelas Hahnas ir Danielis Wolfas Savinas „Nautilus“ straipsnyje „How to Survive Doomsday“ („Kaip išgyventi pasaulio pabaigą“) aiškino, kaip Žemėje pamažu pradėtų nykti gyvybė.

Jeigu Žemei pavyks išvengti tokios visuotinės katastrofos kaip branduolinė apokalipsė ar susidūrimas su išnykimą sukeliančiu asteroidu, žmonės šioje planetoje galės gyventi ne daugiau kaip 500 mln. metų. Tai kur kas mažiau negu 6 mlrd. metų, kai mūsų planetą, kaip prognozuojama, turėtų ištirpdyti Saulė, virtusi raudonąja milžine.

Tokios perspektyvos atrodo niūrios, bet mokslininkai sako, kad žmonija turi kelis būdus, kaip galėtų išgelbėti mūsų planetą. Viena iš idėjų – kiek pakeisti Žemės orbitą. Po metų, kai išnyktų žmonės, iš orbitos pradėtų kristi palydovai, skriejantys aplink Žemę. Jie danguje sukurtų keistas „žvaigždes“.

Po 25 metų trys ketvirtadaliai miestų apželtų augmenija, o kai kuriuos miestus, pavyzdžiui, Dubajų ir Las Vegasą, palaidotų smėlis. Miestuose oras taptų švaresnis, pagerėtų matomumas. Nesant žmonių, prisidaugintų banginių, kurie maitintųsi ir veistųsi maksimaliais pajėgumais.

Po 300 metų dėl korozijos pradėtų griūti metaliniai statiniai, tiltai ir bokštai. Po 10 tūkst. metų vieninteliu mūsų egzistavimo įrodymu liktų tik tokie statiniai iš akmens kaip Egipto piramidės, Didžioji kinų siena ir Rašmoro kalnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(58)
(3)
(55)

Komentarai ()