Branduolinis sprogimas prieš milžinišką lėktuvnešį: štai kuo tai pasibaigia realybėje (Video)  (1)

Aktyviai besidomėdama kosmoso platybėmis žmonija dažnai užmiršta, kaip mažai žino apie savo planetos gelmes. Vandenynų tyrėjai praleidžia daugybę laiko, nardydami po tamsiausias jūrų gilumas, kuriose slypi neįtikėtinų dalykų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Povandeninis kompanijos „Alucia“ mokslinių tyrimų laivas yra tik vienas iš daugelio tokių aparatų. Šis daikčiukas tikrai įrodė, kad yra bebaimis mechaninis stebuklas.

Šį kartą „Alucia Productions“ vaizdo įrašas parodo, kaip povandeninis aparatas tyrinėja Bikini koralinį atolą – salelę Ramiojo vandenyno viduryje. Ši maža žemės dėmelė geriausiai yra žinoma dėl čia vykusių 23 branduolinių ginklų bandymų. Juos Jungtinės Amerikos valstijos (JAV) atliko 1946-1958 metais.

Kaip pasakojo kompanija, šis atolas yra apsuptas karinių laivų-vaiduoklių, nes per atominius sprogimus čia tikslingai buvo nuskandintos daugiau nei 95 karo mašinos.

Didžiausio dėmesio sulaukė 1920 metais pastatytas didžiulis lėktuvnešis „USS Saratoga“, išgyvenęs daug kovų su Japonijos karinėmis pajėgomis per Antrąjį pasaulinį karą. Jis taip pat buvo atvežtas į Bikinio atolą ir tapo bandymų taikiniu.

Nors pirmąjį atominį smūgį galingas laivas išgyveno stebėtinai gerai, bet po antros atakos taip pat atsidūrė savo povandeniniame kape. „Alucia“ apsilankė „USS Saratogos“ viduje ir net sugebėjo nufilmuoti prie jo denio vis dar pritvirtintus karinius lėktuvus.

Visą filmuotą medžiagą galite pasižiūrėti žemiau patalpintame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(8)
(28)

Komentarai (1)