Prancūzų radinys atskleidė 6 tūkst. metų nusikaltimą  ()

Prancūzų archeologai antradienį pranešė radę prieš 6 tūkst. metų Elzase, rytinėje Prancūzijoje, vykusių žudynių įrodymų ir pridūrė, kad jas įvykdė „įtūžę ritualų paisę kariai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie Strasbūro esančioje tyrinėjimų vietoje, viename iš 300 senovinių apvalios formos aruodų, kuriuose buvo saugomi grūdai ir kiti maisto produktai, buvo rasti 10 žmonių palaikai, pranešė Prancūzijos nacionalinio archeologinių tyrimų instituto komanda žurnalistams.

Neolito laikų žmonės, iš pažiūros, mirė smurtine mirtimi, jų rankose, kojose ir kaukolėse buvo rasta daugybė sužalojimų. Tai, kad kūnai buvo sukrauti vienas ant kito, rodo, jog žmonės buvo nužudyti kartu ir sumesti į aruodus.

„Jie buvo labai žiauriai nužudyti ir buvo sužaloti, beveik neabejotinai, akmeniniu kirvuku“, – sakė instituto neolito laikų specialistas Philippe'as Lefrancas.

Rasti penkių suaugusiųjų ir vieno paauglio griaučiai, taip pat keturios skirtingiems žmonėms priklausiusios rankos. Tikriausiai šios rankos buvo „karo trofėjai“, panašūs rastuosius netoliese esančioje kapavietėje Bergheime 2012 metais, nurodė Ph.Lefrancas.

Pasak jo, sudarkyti kūnai rodo, jog tai būta „įtūžusių ritualų paisiusių karių“ visuomenė, o tai, kad aruodai buvo apjuosti gynybinės sienos, reiškia, jog jie gyveno „sunkiu metu, pavojingu laikotarpiu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()