S.Hawkingas: juodoji skylė – tai įėjimas į kitą Visatą  (6)

Stephenas Hawkingas neabejotinai yra vienas garsiausių pasaulio mokslininkų. Jis itin dažnai pateikia pačių netikėčiausių teorijų, kurios priverčia „palaužyti“ galvas ir netgi pakraipyti pirštą prie smilkinio, tačiau galiausiai jo spėjimai pasitvirtina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį kartą S. Hawkingas išpublikavo naują savo mokslinį darbą, kuriame jau tradiciškai nagrinėjo juodųjų skylių paslaptis. Viena iš pagrindinių išvadų, kurią priėjo garsusis mokslininkas, - juodosios skylės yra praėjimas į kitą Visatą.

Savo darbe profesorius išdėstė teoriją, teigiančią, jog juodosios skylės nėra jau tokios juodos, kaip manyta anksčiau. Pasak S. Hawkingo, užuot sunaikindamos viską, kas tik priartėja prie juodųjų skylių, jos gali slėpti visai kitokias paslaptis, kurių netgi nereikia bijoti.

Štai savo mokslinėje publikacijoje profesorius svarsto, jog yra sunkiai suderinamas toks dalykas kaip objekto dingimas iš Visatos be jokių pėdsakų.

Net jei daiktas ir būtų prarytas juodosios skylės, jis negali dingti tiesiog į niekur, turi likti jo „duomenys“ kažkur kitur, kadangi Visata, pasak S. Hawkingo, veda savo duomenų bazę apie bet kurį objektą.

Būtent dėl šios priežasties mokslininkas paskutiniu metu itin daug dėmesio skiria savo hipotezei įrodyti teigdamas, jog juodosios skylės prarytas objektas privalo išlįsti kažkur kitur, o tai galėtų būti alternatyvi Visata.

Juokaudamas profesorius pataria, jog patekus į juodąją skylę nederėtų pasiduoti, kadangi kažkur vis tiek turi būti išėjimas iš jos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(87)
(7)
(80)

Komentarai (6)