Elementarus, tačiau klastingas gėlyčių galvosūkis - apsuka net ir matematiką gerai išmanančiųjų galvas  (6)

Kokį skaičių šioje vizualinėje matematikos lygtyje įrašysite vietoj klaustuko? Ar tikrai tokį? Atidumo, atidumo ir dar kartą atidumo :)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši nuotaikinga lygtelė internete sulaukė didžiulio dėmesio – tūkstantinių palaikymų ir komentarų.

Vaizdinėje užduotyje pateikiama trijų eilučių sąlyga. Atidžiai išnagrinėjus pirmas tas tris eilutes, jums reikia išspręsti ketvirtąją eilutę – ir vietoje klaustuko įrašyti atsakymo skaičių.

Pirmoje eilutėje – trijų vienodų raudonų gėlyčių suma, lygi 60. Antroje – iš vienos raudonos gėlytės atimamos dvi geltonos gėlytės. Skirtumas lygus 30. Trečioje eilutėje – iš mėlynos gėlytės atimamos dvi geltonos gėlytės. Skirtumas lygus 3.

Galiausiai paskutinė, ketvirtoji eilutė. Joje reikia atlikti teisingus aritmetikos veiksmus su raudonomis, geltonomis ir mėlynomis gėlytėmis.

Viskas atrodo ne tik nesudėtinga, bet ir labai paprasta. Daugelis neabejodami pareiškia, kad atsakymas – 102 arba 110. Tačiau atsiranda teigiančių, kad atsakymas – 25 arba 27.

Atidesni lygties sprendėjai atkreipia dėmesį, kad ketvirtoje eilutėje yra šiek tiek "nestandarto" – atsiranda daugybos veiksmas, be to, geltona gėlytė – tik viena, o ne dvi, kaip trečioje eilutėje.

Taigi, atsakymas turėtų būti... 101?

Pasirodo, ne. Mat reikia įsižiūrėti į dar mažiau į akis krentančią vizualinės lygties detalę – kiek mėlynoji gėlytė iš paskutinės eilutės turi žiedlapių? Keturis. O kiek žiedlapių turi visos kitos lygtyje pateiktos mėlynos gėlytės? Po penkis.

Prigavo? :) Ne jus vieną :)

Jei nebeturite kantrybės skabyti žiedlapius ar pasiklydote sprendime, pateikiame teisingą šios atsakymą - jį surasite kitame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
(17)
(33)
(-16)

Komentarai (6)