Didžioji Britanija palieka ES: o kas bus toliau?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2016-06-24 20:36
Politiškai taip, jie laisva tauta, laisvoje šalyje, kur nori, ten ir eina, EU ne SSRS, kad Briuselis tankus atsiųstų. Man nepatinka nenoras susitaikyti su pasekmėmis (ypač neigiamomis, jei jų bus), ir noras iškart išsiderėti lanksčias sąlygas, nors dar nė derybos nėra pradėtos. Jei šito tu nesupratai iš mano komentaro - sėsk šalia, pabūsim durniais.
AAA000 2016-06-24 21:49
As tai manau kad tas referendumas pirminiam variante buvo fikcija ir cia tiesiog anglu valdzios tokia derybine strategija. Jie vistiek yra is trejetuko europos ekonomikos gigantu ir i ju nuomone bus kazkokiu mastu atsizvelgiama. Ir dabar bus du variantai, arba anglai gaus kazkokias isskirtines salygas EU mastu baugindami isstojimu, arba bus anglu imperijos sioks toks nubyrejimas. Nubyres galbut Skotija su Siaures Airija. Briuselyje juk irgi nedurniai sedi, pasiulys pvz isivest Skotijai eura, sengeno zona (su pasiulymo pasaldinimui pridetinem milijardinem investicijom ir pvz kokiu nors idomiu pretekstu - sakykim pereina prie europietisko eismo judejimo krypties ir reikia keliu infrastruktura perdaryt ). ES finansuoja popieriukais ir visi skotai sedi sokolade su daug nauju darbo vietu, o anglai sakykim nervinasi, nes reikia i Skotija vizas salies viduje trolint, kad ivaziuot... Cia sakykim antras variantas. Na gali but visokiu idomybiu su situ tipo "isstojimu"... Realiai juk nenuplukdys savo salos tolyn nuo Europos... Bet faktas kad anglai salieciai irgi duoda Anglijai isskirtiniu privalumu, kuriu jie tiesiog nenori lengvai prarast, nes priprate istoriskai. Gali gautis net taip, kad anglams prilips europos troliu epitetas desimtmeciams... Cia dar neaisku kaip politikai susisuks, bet kose jau uzvirta ir putoja Man asmeniskai anglu siektiek net gaila. Jus cia demesi nukreipinejant i Anglijos periferija, bet juk Londonas nubalsavo uz Europa - taigi faktiskai Anglija de fakto jau yra praradusi savo sirdi ir sitas isstojimo karas jau yra pralaimetas pacios Anglijos viduje. Yra jau vidinis paciu anglu susiskaldymas ir jie visi ta jau suprato po sito nevykusio referendumo.
- 2016-06-24 22:24
Susisukt galima ir netgi neišstoti, tiesiog ignoruoti referendumą. Būtų politinė savižudybė, bet pagal DB įstatymus būtų teisėta. Svarbiau, ar ES biurokratai ko nors pasimokė iš to, ir ar bus reformuojama ES taip, kad veiktų ir atstovautų realiau rinkėjus. Nes dabar ES dreifavo kažkur tolyn į Marsą, o DB referendumas buvo it šaltas dušas apsnūdėliams Briuselyje.
DimQa 2016-06-24 22:57
Instruktorius 2016-06-24 23:39
Niekur Britai nedings, bus kaip Norvegai su Sveicarija, tures spacialu statusa ir viskas susitvarkys, kaip AAA000 rase, juk su savo sala nenudreifuos kazkur i kita vandenyna =} , visdelto nesmagu kad taip gavosi, bet turbut tai i gera iseis... vien ka reiskia 64mlr euru nisan investiciju suma, gal pagaliau ir i musu regiona prades investuoti? Japaskos sake neiseikit, o tai nebeinvestuosim... dabar auto gamintojai ziuresis kitu vietu savo gamykloms , taip vakar per radija snekejo...
UTF16 2016-06-25 02:04
Jei nežinočiau, manyčiau, kad tarp Anglijos ir Škotijos kažkas pastatė sieną...
Kitesabove 2016-06-25 03:53
I blogaja puse tik pabegeliams ir imigrantams, bet ne jiems patiems. Lenkai ten viska uzgrobe yra.
Pumper 2016-06-25 08:40
Tai matomai gudresni už britus yra, jei britai savo šaly prasčiau tvarkosi, nei lenkai. Ar čia iš žydšaudžių imi pavyzdį, kai pavyduoliai litovcai buvo nepatenkinti, kad žydai gerai prasisukę, o lietuviai tik jiem dirba, o ne patys verslus kuria, todėl sugalvojo išnaikindami žydus spręsti savo nepilnavertiškumo problemas?
Pumper 2016-06-25 08:42
Pažiūrėkim į reikalo šviesiąją pusę: kita LR vyriausybė galės girtis Lietuvos priartėjimu prie ES vidurkio (žinoma, užmirš paminėti, kad ne dėl pačios Lietuvos progreso, o dėl to, kad ES vidurkis krito po UK pasitraukimo).
AAA000 2016-06-25 09:03
Manau nusisneki lygioj vietoj. Anglijoj praktiskai visada valde anglai. Ir gerai prasisukt anglu teritorijoj prie anglu valdzios yra gerbtinas dalykas - nes cia yra gerbtina konkurencija tarp vietiniu ir atvykeliu. O Lietuva tarpukariu teturejo tik apie 20 metu nepriklausomybes, o visa kita laika buvo principe ilgalaikej rusu okupacijoj. Prie lietuviu valdzios jokiu zydu niekas nesaude, tai apie koki pavyda tu cia sneki?. O zydai gerai prasisuko ne prie lietuviu valdzios lietuviu teritorijoj, o prie okupanto valdzios, bet lietuviu teritorijoj - ta prasme ne gerbtinos konkurencijos, o niekinamo parazitavimo salygom, kai vieni atvykeliai isnaudoja vietinius isiteikdami kitiems atvykeliams. Ir kai okupanto valdzia keitesi is ruso i vokiecio, zydai liko ant ledo, nes nerado prijautimo ir is lietuvio. Nebebuvo jokio ekonominio varianto kur jiem trauktis. Kad zydus saude yra ju paciu asmenine kalte - jie to kryptingai sieke patys. Sudejo savo gyvybes statymus i neteisinga ekonominio parazitavimo strategija ir jiems tai blogai baigesi. Cigonai pvz parazituoja irgi panasiai - bet ju strategija kitokia nei zydu. Jie net okupacijos salygom nelenda okupantams i sikna, pasilieka iseities salygas kaip pasprukt nesekmes atveju. O zydai tenkinasi ir tarpine padetim tarp okupanto ir vietinio, na ir jiems tai primine. Ir tiek. Beja visoje europoje, Lietuvoje tebuvo tik gelytes...
Pumper 2016-06-25 09:08
Žydžaudžiai pasinaudojo proga, nes gavo leidimą daryti tai, ko ilgai laukė. Lygiai taip pat pasielgtų dabartiniai runkeliai, kurie nori, bet dabar negali, naikinti gėjus, politikus ir verslininkus. Sprendžiant iš paties pasisakymo, tu būtum šaudytojų pusėj ir kaltintum šaudomus, nes tie iškrypėliai, vagys, vergvaldžiai.
AAA000 2016-06-25 09:20
Nevertink pagal save, butent tu ir butum saudytoju puseje, nes nesuvoki priezasciu, del ko tas saudymas vyksta. Cia yra runkeliskumo pozymis - nesuvokt situacijos. Runkeliskumas yra mentaliteto klausimas, ir as sutinku kad runkeliai greiciausiai saudytu. Bet matai as saves nematau runkelio pozicijoj, o tu i ja puikiausiai pretenduoji . Taip kad demagogiskais metodais bandai prilipint nelogiska isvada, vien del to kad musu poziuris nesutampa...
- 2016-06-25 09:30
s.
AAA000 2016-06-25 09:59
Dar vienas pretendentas i runkelio statusa bando nugincyt mano pozicija, tik subtiliau A) Lietuviam pofig buvo tie zydai ir jokios neapykantos jiems nejaute. Cia jau pats pritempei - runkeliskumo pozymis. As tedestau tik savo pozicija, kad zydu ekonomines veiklos modelis yra parazitinis. Ir kiles jis is viduramziu laiku. Dabar anglam imperines ambicijos pakiso koja, tik nelabai kas ju uz tai ruosiasi saudyt - nors manau noriciu runkeliu irgi butu pilna pasaulyje . O zydam ju strategija dar labiau pakenke. Ir cia nera nei jokios lietuviu neapykantos zydam ir isvis cia lietuviai ne prie ko situose reikaluose. Ber runkeliam cia kazkoks akivaizdus rysys vis vaidenasi... Issiplauk gal smegenis nuo zydiskos propagandos, nes gali smirdet pradet... B) Veiksmus aprasiau - negarbinga konkurencija - parazitavimas stipresnio parazito seselyje galvojant kad niekas nepastebes. Per sunku suprast - intelekto nepakankamumas gal, kad tenka kartotis?
Vytis M. 2016-06-25 10:35
Ponai, nenukrypkit. Kas bus su tarpatlantine laisvos prekybos derybomis tarp EU ir USA?
AAA000 2016-06-25 10:40
O kas cia gali but? Priims gal i Amerikos erdve anglus tiesiogiai, kaip Grenlandija pvz, o su EU toliau tarsis. Arba gal isvis uz borto paliks. EU derybine pozicija tik siektiek suprastes, nes sumazes rinkos dydis. Ir visi EU del to dabar tures ka kaltint, jei kas nors gausis nelabai gerai kaip tiketasi .
kiesza 2016-06-25 15:53
Jeigu ES sugrius, tai jos griūties atskaitos taškas bus imamas šis referendumas. .. ES griūtis labai ne į naudą mums, nes užnugarys už kurio dabar slapstomės susilpnėjo dėl tokių sprendimų. Kaži kiek dabartinių eurofanų susitikčiau apkasuose, blindažuose, tranšėjose? Bėje idomus faktas, kad vakar šiandien žmonės sujudo dėl aukso ir sidabro, nesėkmingai prekiavau sidabrinius kelias savaites, o po referendumo sprendimo skambučių lavina.. taip pat ir aukcionuose monetos brangsta, bet čia gali būti ir atsitiktinumas..
lucy 2016-06-25 16:07
Galiu pasakyti tik tiek, jog šitas referendumas buvo naudingas visiems išskyrus Europą. T.y USA, Kinai Rusai ir tt. -> Silpnesni konkurentai -> šaunu daugiau tokių referendumų! Sakys jie. Vnz niekas realiai nesitikėjo tokio rezultato. Realiai UK pensininkai nusprendė UK jaunimo ateitį...
Vytax 2016-06-25 18:05
Britai tikriausiai bus pirmieji kurie pasirašys laisvos prekybos sutartį su JAV. ES derybos su JAV nelikus britų tikriausiai užstrigs. Vokiečiai sieks bet kokia kaina apsaugoti automobilių gamintojus, prancūzai - kokius nors ūkininkus. O atsvaros šioms dviems valstybėms ES nebebus.
Kyborg 2016-06-25 19:40
O esant britams vokiečiai ir prancūzai savo interesų negintų? Kuo daugiau derybose dalyvauja šalių, tuo jos sunkesnės. Dabartiniu atveju pasitraukus stiprias derybines pozicijas turinčiai šaliai ES turėtų būt lengviau rast bendrą poziciją. Vėl gi, ES yra gerokai didesnė rinka nei DB, tad JAV turėtų būt suinteresuota pasirašyt sutartį pirma su ES. Taip pat, su DB atsiranda daug neaiškumų kol pilnai neišstojo iš ES. Tad žiūrint iš JAV pozicijų pasirašinėt sutartį su DB jiems pilnai neišstojus būtų nelogiška.