20 metų vegetaru buvęs profesorius rėžė teisiai šviesiai: vegetarai kenkia gamtai ir griauna mūsų ekosistemą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aislandas 2016-06-28 14:14
Nieko kito ir nesitikėjau iš straipsnio pavadinimu "vegetarai kenkia gamtai ir griauna mūsų ekosistemą". Pavyzdžiai apie migdolus tikrai "nuoširdūs", "įkvepiantys" ir "priverčiantys susimąstyti". Skamba taip pat nuoširdžiai kaip "klimato skeptikų" sakančių, kad vėjo jegaines pagaminti taip pat išskiriama daug energijos - dėl to turėtume likti prie iškastinio kuro. Juk nenorim sudrumsti nusistovėjusios "ekosistemos", argi ne? Sukurkite antivakcinuotojų, klimato skeptikų ir chemtrail'istų skiltį - šis straipsnis ten puikiai tiktų. P.s. Esu mėsaėdis ir neturiu iliuzijų, kad prisidedu prie kenkimo gamtai panašiai kaip vegetarai/veganai.
UTF16 2016-06-28 15:12
Straipsnis yra akivaizdus įrodymas, kad filologai beletristika turėtų užsiimti tik savo srities ribose. Ekosistemos harmonija egzistuos net ir tuo atveju, jei žmonės nevalgys išvis nieko. Tiesą sakant, šita harmonija egzistavo milijardus metų ir egzistuos ir be žmonių.
Giedriax 2016-06-28 15:36
Profesoriaus filosofiniai nusišnekėjimai akivaizdūs. Parašė idiotišką straipsnį vien dėl to, kad jo pavardė būtų paminėta. Jis net ne biologijos/gamtos mokslų profesorius. *Augalus prilygina gyvūnų liekanoms. Tokiu atveju gyvūnai=augalų liekanos? Kitą kartą kai valgysiu šašlykus pasidžiaugsiu kad jokie gyvūnai nenukentėjo *Saulės energiją, vandenį ir vėją laiko biologinės kilmės medžiagomis. *Straipsnyje visiškai neradau informacijos, kokiu būdu augalų vartojimas maistui griauna ekosistemą? Juk gamtoje visada buvo gyvūnų, kurie minta augalais. Gamtai nėra skirtumo kas suvalgys kopūstą - šernas, karvė ar žmogus.
sloggi 2016-06-28 17:22
Kazi ko nepaminejo kiek reikia vandens jautienai uzauginti? Visi riesutai reikalauja daug vandens, bent jau nemaziau nei likusios mesos rusys. Visgi mesos megejai kazkodel valgo tiek ta tiek ta, bet bado pirstu jog riesutai daug vandens sunaudoja. Kodel tada niekas apie koki sokolada nieko nesako, cinamona, net tapacia kava, kad galutinis vartotojas gautu kavos reikalauja beveik tiekpat kiek avims augint.
dalė-marija.simona 2016-06-28 21:28
technologijos.lt yra arba žiopli arba įžūlūs - ne tik išvertė straipsnį bet ir savaip jį ,,patobulino" - pridėjo nebūtų pastraipų, drąsiai iškraipė pagrindinę autoriaus norėtą perteikti mintį.. Tokį gėdingą darbą padarę bent jau nepatingėkit prirašyti apačioje žodelį ,,pagal".. Nes autorius tokių paranojinių pamokymų tikrai nerašė, o dabar jam visi ,,nuopelnai" už jūsų fantazijas. O čia originalus straipnis: https://www.washingtonpost.com/postever ... heres-why/
sloggi 2016-06-28 21:45
Reikejo ponia ir po straipsniu komentarus paskaityt.
dalė-marija.simona 2016-06-28 22:03
sloggi, būtent juos paskaičiusi ir nusprendžiau prisiregistruoti ir parašyti čia
Atk 2016-06-28 22:20
Kai žmogus žodo, jis stipriai degraduoja. Jei nuskina obuolš, jis nedegraduoja. Jei užmuš uodą, taip pat jis nelabai degraduos nes uodas artimas augalams, jo nervų sistema labai primityvi ir artima augalams. O Gyvūna yra stipriai išsivystęs, jis jaučia baimę, ne kiekvinas ir sugbėtų jį užmušti ir tai gerai. Anksčiau žmonės lengviau galėjo užmušti, tai žingsnis į priekį, kad dabar žmogui sunkiau užmušti gyvūną, ne fiziškai, bet psichologiškai, kas susiję su siela. Psicholoogija, tai mokslas apie sielą, tąpati tyrinėja, ką ir religija.
MindaugasV85 2016-06-28 22:42
Maniau, kad vegetarais tampama pirmiausia dėl savo organizmo sveikatos, o tik vėliau dėl "mylėk gyvūnus" vizijos. Vandens sunaudojimas visad mane glumino. Na sunaudoju ir ką? Ir išgarino - atgal į tą patį eko ratą! Gal net sakyčiau šiltnamį palaisčius drumzlinu vandeniu gausi gana švarius vandens garus! Taigi išfiltravo, o ne sunaudojo! O paskui palijo, tam kad vėl garuotų ir vėl vėl vėl... Tai kuris čia iš tų riešutų tą vandenį "sunaudojo"? O vat karvė augo ir bezdėjo, o bezdėdama pievas šildė... O žmogus vis valgė valgė... ir augino vis daugiau ir daugiau karvių! O šios vis bezdėjo ir bezdėjo, o žemelė vis šilo ir šilo
AAA000 2016-06-28 22:44
Man tai straipsnis patiko - bet jis skystas. Vegetarizmas yra idiotiska ideja pati savaime, ir tas aisku savaime bet kuriam kuris nors kiek logiskai masto. Vegetarizmas yra gyvybes rasizmas, isaukstinant gyvunus pries augalus - o visi vegetarai yra rasistai. Joks normalus mastantis zmogus rasizmo propagavimu neuzsiimineja. ---- Del straipsnio - juokingiausia, kad kazkoks veikejas 20 metu prabuvo vegetaru, kol suprato, kad vegetarai is esmes uzsiimineja idiotizmo propagavimu ir dar tai isbando ant savo kailio Ir dar matai profesorius... ----- Giedrax, saules energija tikrai yra "nebiologines kilmes medziaga", nes energija nera medziaga. Taigi vegetarai turetu but uz saules naudojima. Saules jegaines teatima tik zemes pavirsiaus plota augalams, o gyvunams principe nekenkia - taigi sutampa su vegetaru idejomis - nes naikina augalija - kurios nekencia vegetarai Vejas susidaro del gravitaciniu jegu ir dalinai del visokiu musu planetos ipatumu, ir gyvybe dalyvauja pastarajam procese. Tik neaisku kokia dalim - nes niekas neskaiciavo. Bet kazkokia gyvybes itaka vejo susidarymui yra ir galima pritempt kad gyvunai siame procese irgi dalyvauja, nes jie yra gyvybes dalis. As manau cia tureta minty sitas dalykas - issireiskus vegetariskai - ir augalai ir mesa irgi prisideda prie vejo atsiradimo - taip kad naudoji veja - nesi svarus vegetaras.... Vegetarai turetu but pries vejo naudojima ir del kitu priezasciu, nes pvz vejo jegainiu sparnai labai skaudziai uzmusineja gyvunelius - jiems tada skauda . Ir aisku vejas tikrai yra "nebiologines kilmes medziaga" - nes jis nera medziaga. Vanduo bent jau yra medziaga Cia irgi galima ivairiai svarstyt, jei mastyt kaip jis susidaro; ir kiek tame procese dalyvauja mesa ir augalai; ir kiek tai svaru is vegetarizmo pozicijos - vartot vandeni Manau paaisketu, kad vegetariskai svarus vanduo nebent tik is kokiu asteroidu, atveztas nenaudojant jokiu degalu is zemes ir ipiltas vegetarams i burna nepanaudojus zemiskos kilmes irangos... ------ Nu bet cia filosofavimai. ---------- As manau vienintelis budas siuo metu but svariu vegetaru - tai iskart kazkaip nusizudyt, kai tik suvokei vegetarizmo esme ir dar nespejai nieko suvalgyt nuo suvokimo iki nusizudymo momento O visi kiti, kurie taip nepasielgia yra automatiskai isdave vegetarizma ir yra netikeliai eretikai, neverti vegetaro vardo...
Artojas 2016-06-28 23:57
Argi energija nėra ekvivalenti medžiagai? Ką tada reiškia E = mc^2?
Aidas 2016-06-29 00:03
Religiniai isitikinimai. Vedanta ir Budizmas.
UTF16 2016-06-29 00:46
Ko tu asmeniškai turi ir gali siekti, priklauso tik nuo tavęs. Mane asmeniškai labai liūdintų tai, kad šitokį svarbų gyvenimo aspektą be jokio racionalaus pagrindo reguliuotų mano kraujo grupė...
Kitesabove 2016-06-29 01:35
Mesos pardavejai uzsake straipsni po to kai mesos prekyba sumazejo
Kitesabove 2016-06-29 01:39
Deja ne, taip pat veganizmas yra del gyvunu, i tai iseina vilnos, silko, odos, kailiu nenaudojimas. Kai kurie veganizma su augaline mityba maiso. Vegan ir plant based (pagrinda sudaro darzoves, bet zmogus retkarciais gali valgyti ir mesos ir kitokiu gyvuliniu produktu) skirtingi dalykai.
M134 2016-06-29 07:46
Net nesitikejau pamatyti ne klaidingą komrntarą šitoj temoj. Galiu praplėsti tik. Pvz palmių aliejus dažniausiai nėra veganiškas, nes masiškai naikinamos gyvūnų gyvenamosios vietos. Veganizmas tai visa ko nevalgymas plius aktyvizmas už gyvūnų gerovę. Antrą statant prieš pirmą. Nors asmeniškai manau, kad tai dvi atskiros sritys ir terminai turėtų būti.
hamann 2016-06-29 10:14
UTF16 visad prieš mėsos valgymą. bet ar tau atrodo, kad ir kokie vilkai turėtų valgyti žolę? Net fiziologiškai žmogus yra grobuonis. Erdvinis matymas ir iltiniai dantys, tikrai ne petražolėms medžiot skirti. Jei kalbant apie vegetarų žalą gamtai, tai mažų mažiausiai nesąmonė.
UTF16 2016-06-29 10:24
Man taip neatrodo, bet aš išminties iš vilkų nesisemiu, jie neturi jokios įtakos mano daromiems sprendimams. O tavo turi?
skylake 2016-06-29 10:36
Sveikatos prasme, vegetarizmas ar veganizmas ar zaliavalgymas ar visa-valgymas savaime visiskai nereiskia nei sveikesnio, nei nesveikesnio gyvenimo budo. Viskas priklauso nuo konkrecios mitybos. Organizma galima suzaloti tiek bunant vegetaru/veganu, tiek visavalgiu, jeigu pati mityma netaisyklinga. Taigi, "sveikatos" argumentas nera visiskai joks argumentas, nes vegetarizmas ar veganizmas neturiu jokio vienareiksmiskai irodyto pranasumo pries suderinta ir taisyklinga visavalgiska mityba. Tiesiog susitaikykit su tuo, neplaudami kitiems smegenu del vegetarizmas/veganizmas=sveikata tipo argumentu, kas yra visiska nesamone. Idealogijos prasme, na, tai yra tiesiog idealogija, kas reiskia, jog ji neturi jokio absoliutaus "teisingumo" ar "klaidingumo". Ji yra teisinga tik savo kontekste, tarp bendruomenes/pasekeju, kurie palaiko idealogija ir jai pritaria. Vertetu paminet toki fakta, kad kadangi tai idealogija, ji neturi jokio racionalaus ir mokslinio pagrindimo savo validumui, o daugiau veikia idejos patrauklumu socialiumo ar jausmu/poziurio prasme. Kitaip sakant, vegetarizmas ir veganizmas is idejos puses labiau artimas religijai, nei mokslui. Susitaikykit ir su tuo - absoliutine prasme sitos "idealogijos" "teiginumas" nera "teisingesnis" nei kitu idealogiju "teisingumai". Idealogine situ judejimu puse skamba pernelyg naiviai, trumparegiskai ir nelogiskai. Prideciau - hipokritiskai ir isverstaskuriskai. Ju atstovai mesos valgyma prilygina zudymui. Man toks poziuris yra fanatiskas, krastutinis ir idiotiskas. Pasekime siu zmoniu logika: valgai mesa = sukeli mesos poreiki = kazkas ta poreiki patenkina = tu esi toks pat, kaip tie, kuri ta poreiki patenkina = tu esi gyvunu zudikas. Vadovaujantis tokia pseudo logika, taip iseina, kad visi, kas sukelia bet koki poreiki yra priskirtini moraline prasme tiems, kas ta poreiki patenkina. Cia ir yra esmine sios idealogijos logikos klaida: jie daro prielaida, kad visi, kas ta poreiki patenkina, daro tai amoraliai, nekreipdami demesio i ta fakta, kad daug kas ta daro ir moraliai.Pagal sita pseudo-logika, mielieji vegetarai ir vegenai, kiekvienas is jusu taip pat esate zmogzudys. Nes pagal jusu paciu idiotiska logika, jeigu jus naudojate naftos produktus, retuosius metalus, deimantus, elektra ir pan., jus esate tapatus tiems, kas patenkina siu dalyku poreiki, kitaip sakant, kiekvienas esate zmogzudys - nes butent zmogaus gyvybemes yra nusetas siu dalyku provide'eriu kelias. ISVADA: as sutiksiu su tuo, kad valgydamas mesa tampu gyvunu zudikas, jeigu jus sutiksite su tuo, kad naudodami kitas medziagas ir produktus, tampate zmogzudziai. Jeigu jus su tuo nesutinkat, vadinasi invalidate'inat paciu savo logika ir kompromituojat visa savo idealogija Butent del tokios tupos logikos man si idealogija nera priimtina.
UTF16 2016-06-29 11:18
Pagal tokią pseudo logiką, miela karniste, ir samdomų žudikų užsakovų nereikėtų bausti, nes juk visas pasaulis vienaip ar kitaip prisidėjo prie aukos mirties...