Prieš skaitydami, įkvėpkite: paskaičiuota, kiek kainuoja misijos į Marsą  (3)

SpaceX 2018-aisiais metais planuoja nuskristi į Marsą. Tiksliau sakant, planuoja misiją, kurios metu nauja Falcon Heavy raketa iškels naują Red Dragon kapsulę, o pastaroji nuskris iki Marso ir ten nusileis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar paskelbtas pirmas įvertinimas, kiek ši misija gali kainuoti. NASA teigimu, SpaceX misijos biudžetas yra apie 300 milijonų dolerių.

Toks įvertinimas pasiektas, kai NASA paskelbė, kad jos indėlis į šią misiją – tolimojo kosmoso komunikacijos ir navigacijos sistemos, dalis nusileidimo sistemos ir taip toliau – kainuos apie 32 milijonus dolerių, o pagal SpaceX ir NASA sutartį, pastaroji agentūra finansuos dešimtadalį misijos kainos.

Palyginimui, Spirit ir Opportunity misijų bendra kaina yra apie milijardą dolerių, o Curiosity – pustrečio milijardo. Tiesa, šių misijų didžiąją dalį sudaro mokslinė dalis, kurios SpaceX misijoje nebus.

Naujausia NASA Marso misija, Smalsiuko broliu vadinamas marsaeigis Mars 2020, kainuosapie 2,1 milijardo dolerių. Dar apie 300 milijonų kainuos misijos valdymas vienerius Marso metus (beveik dvejus Žemės metus).

Tai yra gerokai daugiau, nei ankstesni pusantro milijardo dolerių planai, tačiau NASA atstovai teigia, kad už papildomas lėšas misija taps saugesnė, tikslesnė ir atneš daugiau mokslinės naudos.

Pagrindinis Mars 2020 tikslas bus surinkti ir paruošti mėginius grąžinimui į Žemę. Jie būtų parskraidinami kažkuria misija tolimesnėje ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(29)
(3)
(26)

Komentarai (3)