Specialistas atskleidė, kokias technikas geriausia naudoti atminties lavinimui (Video)  ()

Vos ne kiekvieną dieną turime įsiminti daugybę naujos informacijos, o ką jau bekalbėti apie įvairius kodus ir slaptažodžius... Kad tai būtų lengvesnė užduotis, atminties lavinimo ekspertas Henrikas Šalūga papasakojo apie pagrindines atminties lavinimo technikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot specialisto, kai tik susipažįstame su žmogumi, visų pirma turėtumėme skirti daugiau laiko jo vardo įsiminimui, tad turėtume pasistengti vardą pokalbio metu pakartoti kelis kartus. Be to, nereikėtų iškart skubėti susipažinti su kitais asmenimis.

„Jei, kai išeisiu iš „Labo ryto“ studijos, sutiksiu kitą Richardą (H. Šalūga kreipėsi į laidos vedėją Richardą Jonaitį), tai paimsiu tą sutiktą žmogų ir pasistengsiu jį vizualiai patalpinti šioje studijoje. Kitą kartą aš klausiu ne koks jo vardas, o kur jį padėjau, patalpinau.

Tada prisiminsiu šią studiją, kurioje laidą vedė Richardas Jonaitis, ir prisiminsiu to žmogaus vardą“, – apie vieną iš technikų pasakojo atminties lavinimo ekspertas.

Taip pat svarbu akcentuoti vizualizacijas, nes dažnai savęs klausiame „kur jis man matytas“. Vardus geriau įsiminti padeda ir tam tikros asociacijos.

Daugiau apie atminties lavinimo techniką vaizdo siužete:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(9)
(-8)

Komentarai ()