Galite palyginti su Lietuva: kiek JK uždirba labiausiai vertinamų specialybių atstovai  (6)

Ką tik universitetus pabaigę analitikai, konsultantai ir programų inžinieriai per metus gali uždirbti mažiausiai 28 000 svarų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-08-06 Galite palyginti su Lietuva: kiek JK uždirba labiausiai vertinamų specialybių atstovai  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis lyderiaujančios įdarbinimo svetainės tyrimu, kątik studijas baigę analitikai uždirba daugiausiai, o po jų seka konsultantai ir programų inžinieriai.

Glassdoor išsiaiškino, kad daugiausiai uždirbantys ir kątik universitetus baigę šių trijų specialybių atstovai uždirba daugiau, nei vidutinį 27 600 svarų JK atlyginimą – 34 000 svarų.

Glassdoor karjeros ir darbo vietų ekspertas Jon‘as Ingham‘as teigia: „Laikas, kai tenka lipti ant pirmojo savo karjeros laiptelio ir džiugina, ir gąsdina studentus. Nepaisant to, susirasti gerą darbą – nelengva. Šiemet studijas baigė milijonai jaunų žmonių, ir pasinaudoję situacija, mes išsiaiškinome, kur jaunieji JK talentai gali uždirbti daugiausiai pinigų“.

10 geriausiai apmokamų 2016-ųjų darbų:

  • Analitikas – 34 366 svarai;
  • Konsultantas – 28,891 svaras;
  • Programų inžinierius – 28,370 svarų;
  • Mechanikos inžinierius – 26,949 svarai;
  • Inžinierius – 26,500 svarų;
  • Programų kūrėjas – 26,000 svarų;
  • Civilinis inžinierius – 25,000 svarų;
  • Struktūrinis inžinierius – 24,993 svarai;
  • Valdantysis stažuotojas – 20,000 svarų;
  • Įdarbinimo konsultantas – 20,000 svarų.

Jis tęsė: „Viskas nesusitelkia ties pinigais; ieškant darbo svarbiausia žinios. Baigę studijas ir ieškantys darbo turėtų galvoti ne tik apie čekį, kurį gaus mėnesio gale. Verta išsiaiškinti žymiai daugiau detalių, pavyzdžiui, kokia kultūrinė darbo aplinka, ar darbdavys skatina konkurenciją, suteikia privilegijų, ar tenkina darbo kolektyvas, ar darbovietė siūlo tolesnį mokymąsi? Kuo daugiau žinote, tuo geresnį sprendimą priimsite“.

Toks tyrimas bvuo paviešintas tą pačią savaitę, kaip ir kitas, atliktas Intergenerational Foundation (toliau – IF). Jame teigiama, kad Vyriausybė turėtų nustoti naudoti vidutinę 100 000 svarų absolventų pajamų premiją tam, kad pakeltų mokesčius už mokslą, nuo kurių kenčia tik tam tikros studentų grupės Oxbridge ir studentai, baigę mediciną ir odontologiją.

Angus‘as Handon‘as, IF investuotojas, teigia, kad bet koks politikas ar valdantysis, viliojantis studentus su viso gyvenimo vidutinio atlyginimo premija, turėtų būti „paduotas į teismą dėl melagystės“. Jis pridėjo: „Taip dažnai garbinama 100 000 svarų premija kasmet teprideda tik apie 2 222 svarus už 45-erių metų darbą. Jos iškart nelieka, jei paskaičiuosime, kiek reikia sumokėti nacionaliniam draudimui ir pajamų mokesčiui“.

„Dar daugiau, tokių pinigų tikrai neužtenka padengti paskoloms už mokslą. Dabartinė sistema yra tik save paskolomis varanti mašina, greitai pakeičianti jaunus žmones“.

IF tyrimo rezultatai buvo išleisti kaip tik tuo metu, kai buvo paskelbta, kad Anglijos universitetai nebeteiks stipendijų pragyvenimui. Tai paveiks daugiau nei pusę milijono neturtingų studentų, kurie pragyvendavo tik iš šios stipendijos. Dabar jie turės imti paskolas, iš kurių neišsikapstys dar ilgai po universiteto baigimo.

Sutton-Trust teigia, kad Anglijos universitetus baigę studentai juos palieka su didesnėmis skolomis nei bet kurioje kitoje angliškai kalbančioje valstybėje – vidutiniškai 44 500 svarų.

Palyginimui - pelningiausios ir paklausiausios specialybės Lietuvoje 2016 metais: kiek uždirba geidžiamiausių profesijų atstovai

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(6)
(15)
(-9)

Komentarai (6)