Ilgaamžiškumo kaina: 145 metų senolis trokšta kuo greičiau numirti  (4)

Vyras iš Indonezijos, manoma, yra seniausias žmogus pasaulyje, tačiau jis sako tenorintis pagaliau numirti. Kad Mbahas Gotho esą gimė 1870 metais, liudija įrašas jo tapatybės kortelėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia informacija išties pagrįstai būtų galima abejoti, tačiau dabar pareigūnai Javos saloje teigia galintys patvirtinti, kad įrašas – autentiškas.

Jei duomenis patvirtins ir nepriklausomi ekspertai, bus aišku, kad M.Gotho – net 145-eri.

Tiesa, pats senolis sako nebenorintis gyventi. Jis šią savaitę vietos žiniasklaidai pareiškė: „Tenoriu mirti. Visi mano anūkai jau gali prasimaitinti.“

M.Gotho pergyveno visus 10 savo brolių ir seserų, keturias žmonas ir savo vaikus. Artimiausi jo giminaičiai – anūkai, jų vaikai ir jų anūkai.

Vienas M.Gotho vaikaičių teigė, kad jo senelis mirčiai pradėjo ruoštis sulaukęs 122 metų. Jis net įsigijo sklypą kapinėse greta savo vaikų kapų.

„Antkapis ten buvo pastatytas dar 1992-aisiais – prieš 24 metus“, – teigė senolio vaikaitis.

Kaip teigia M.Gotho giminaičiai, galbūt seniausias pasaulyje vyras dabar daugelį dienų tiesiog sėdi ir klausosi radijo. Jo regėjimas jau per silpnas, kad būtų įmanoma žiūrėti televiziją. Senolį reikia maitinti šaukštu, mat jo sveikata sparčiai prastėja.

„Kokia mano ilgaamžiškumo paslaptis? Receptas – kantrybė“, – sako M.Gotho. Oficialus igaamžiškumo rekordas šiuo metu priklauso prancūzei Jeanne Calment, kuri 1997 metais mirė sulaukusi 122-ejų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(58)
(2)
(56)

Komentarai (4)