Savaitgalio projektas: kaip iš seno ratlankio pasigaminti naują kepsninę (Foto)  ()

„Interesting Engineering“ kviečia prisiminti šiltas vasaros dienas ir dar kartelį savo sode pasičirškinti ką nors skanaus ant grotelių. O jei neturite kepsninės – ne bėda. Pristatome būdą, kaip ją pasigaminti tiesiog iš seno ratlankio. Nepraleiskite progos – šį savaitgalį meteorologai prognozuoja rudeniškai gražų orą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo kūrinį galėsite naudoti ne tik dabar, bet ir visą ateinančią vasarą. Tad, gal jau eikite ieškoti nebereikalingo ratlankio... O motyvacijai pakelti siūlome pasižiūrėti į nuotrauką su rezultatu (aukščiau), kuris, pripažinkime, atrodo išties profesionaliai.

Taigi jūsų „savaitgalio projektui“ reikės seno padangos ratlankio, kelių varžtų, veržlių, grąžto, medinių lentelių ir dažų. Visas priemones, matote žemiau:

Nenusiminkite, jei kažko neturite, visada galite pasinaudoti savo vaizduote ir (protingai) paimprovizuoti.

Bazinė kepsninės struktūra yra gana paprasta, kaip matote nuotraukose, vamzdis turi būti sujungtas su ratlankiu ir mediniu pagrindu. Tam padės varžtai ir veržlės. O visa kita tėra tik detalės, kurias galite koreguoti.

Tiesa, verčiau įsitikinkite, jog pagrindo svorio centras yra pakankamai žemai ir sugebės išlaikyti jūsų įrenginį stabiliu.

Jei norite, kad draugų žandikauliai dar labiau atviptų, prie medinio pagrindo pritvirtinkite ratukus, o prie šono vartymo įrankio laikiklį.

Vuolia! Mobili kepsninė iš perdirbtų medžiagų jau čia. Jai betrūksta tik anglių, mėsos ir išalkusios kompanijos.

Išsamią instrukciją, kaip pasigaminti kepsninę, rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(11)
(15)

Komentarai ()