Suskaičiavo kiek Talinui kainuoja nemokamas viešas transportas: miestiečiai euforijoje, provincija - perpykusi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aurimokas 2016-10-22 09:14
Del viesojo transporto infrastrukturos mieste, tai taip. Jis isvystytas nepakankamai ir galima sakyti labai nepatogiai. Jeigu tavo marsrutas yra vidury miesto, tuomet gal ir patogiau/greiciau su viesuoju nuvaziuoti. Bet jeigu tavo namai vienam miesto gale, o i darba tenka keliauti i kita miesto gala, tai automobilis yra vienintelis issigelbejimas visom prasmem - tiek laiko tiek komforto atzvilgiu. Pvz. as gyvenu Kaune silainiu mikrorajono gale (netoli 2 ligonines). Kadangi dirbu senamiesty, tai su autobusu nuvaziuoti uztrunka ~20 min iki darbo. Panasiai kaip su automobiliu per rytini pika. Zmona dirba netoli automobiliu turgaus ir automobiliu nuvaziuoti uztrunka panasiai. Jeigu bandytu vaziuoti autobusu, tai iskart susidurtu su keliom problemom. Pirmiausia, nera tiesioginio autobuso vaziuojancio i ta puse. Antra su persedimais turi grustis per visa miesta (automobiliu nuvyksti net nelysdamas i miesta ir i kamscius). Trecia, automobiliu nuvyksti per 20 min., o susumavus vaziavimu/persedimu/laukimu laika iki darbovietes vaziuotum 1.5 val.
immortallt 2016-10-24 10:09
Kažin, o Vilniuje dirba daugiau centre, arba miesto pakraščiuose? Kodėl bandot pritaikyti taisyklę, kad visiems tas pats turi galioti? Arba visi su VT, arba visi mašina? Šiuo metu aš su mašina ryte nuvažiuoju iki sporto, o po sporto VT važiuoju į darbą. Visgi atsiprašau, dėl 31s arba klydau, arba buvo pataisytas tekstas, nes net pamenu, kad grįžau antrąkart pažiūrėti, ir buvo 31s
sub 2016-10-24 13:58
Iš Šilainių nuo 2 ligoninės iki centro rytinio piko metu trunki 20 min. nesvarbu su automobiliu ar VT, bet netikiu, kad iki automobilių turgaus piko metu žmona per 20 min suvažinėja. Žinau, todėl tikiu, kad "autikas" nuo šilainių iki ten trunka tikrai ilgai, nes keli (du) persėdimai, su automobiliu greičiau, bet ne 20 min o dvigubai turbūt turėtų būti piko metu. Ypač 5 p.m. žinant kokie kamščiai būna Pramonės ir Taikos prospektuose.