Vienas gražiausių gamtos stebuklų yra ant mirties slenksčio (Video)  ()

Jei dar kas nors mėgins ginčytis dėl žmonijos poveikio Žemės planetai, visus šiuos skeptikus derėtų nuplukdyti prie Didžiojo barjerinio rifo. Deja, vienu gražiausių gamtos stebuklų laikomas rifas šiandien jau yra ant mirties slenksčio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak mokslininkų, kurie pastaruoju metu tyrinėjo šalia Australijos esantį rifą, jei šis būtų gyvas žmogus, tai šiuo metu jo gyvybę tektų palaikyti tik gaivinimo aparatais, nes kitaip jį ištiktų mirtis. Nors Didysis barjerinis rifas ir nėra gyvas žmogus, tačiau jo likimas vis tiek neramina ne ką mažiau.

Naujausi užfiksuoti vaizdai atskleidė katastrofišką šio gamtos darinio būklę. Dėl vis labiau šiltėjančio klimato ir kylančios vandens temperatūros daugiau nei 2 tūkstančius kilometrų palei Australijos pakrantę besitęsiantis gamtos stebuklas tiesiog ėmė nykti.

Detalesni tyrimai atskleidė, kad daugiau nei trečdalis rifo koralų tiesiog buvo numirę. Taip pat nemaža dalis pavienių rifų buvo paveikti žalingo reiškinio, vadinamo koralų balimu. Būtent dėl šios priežasties Didysis barjerinis rifas dabar neoficialiai kartais pavadinamas Baltosiomis kapinėmis.

Maža to, nardydami mokslininkai pastebėjo ir dar vieną niūrią tendenciją, kad bene penktadalis rifo buvo padengti rudai žalsvais dumbliais, kurie yra tarsi koralų mirties pranašai.

Dėl mirštančio Didžiojo barjerinio rifo ėmė nykti ir specifinės žuvų bei kitų vandens gyvių rūšys, kurios anksčiau rasdavo čia prieglobstį.

Nepaisant nuogąstavimų, bene 25 milijonų metų senumo gamtos stebuklas dar nėra galutinai miręs, kaip pastarosiomis dienomis skelbia žiniasklaida.

Mokslininkai įsitikinę, kad Didįjį barjerinį rifą dar galima išsaugoti, tačiau tam yra būtina pradėti tausoti mūsų planetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()