Rusijoje skelbiamas rimtas pavojus: viename mieste infekuotas kas 50-as  (1)

Jekaterinburgo Sveikatos apsaugos skyrius pranešė, kad mieste oficialiai skelbiama ŽIV epidemija. Šią žinią perdavė RIA „Novosti“, skelbia tvrain.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medikai užregistravo 26693 ŽIV atvejus, o tai sudaro 1,8 procento miesto gyventojų. Kitaip tariant, infekuotas kas penkiasdešimtas Jekaterinburgo gyventojas. Be to, į įskaitą įtraukti 774 vaikai, iš kurių diagnozė oficialiai patvirtinta 342.

„Užkrato išplitimo lygis varijuoja: pats didžiausias – Geležinkelio rajone (daugiau nei 2 procentai), Lenino ir Kirovo rajonuose – 1,5 procento. Apskritai, Sverdlovsko sritis užima pirmą vietą Rusijoje pagal sergančiųjų šimtui tūkstančių gyventojų skaičių“, – patikslino Sveikatos apsaugos skyriuje.

Pažymima, kad Jekaterinburge vyrauja „narkotinis“ užsikrėtimo būdas – taip užsikrečia 52 procentai infekuotųjų. Apie 46 procentai infekciją gauna lytiniu keliu. Vis dėlto sveikatos apsaugos skyriaus pranešime teigiama, kad dabar sergamumas auga būtent lytinio kelio sąskaita.

„Tai mitas, kad ŽIV serga tik jauni ir narkomanai – mes stebime sergamumo augimą tarp vyresnių kategorijų – 30-39 ir 40-49 metų. Kai infekcija pateko į socialiai palankią terpę, ji ėmė plisti intensyviau“, – ura.ru pasakojo Jekaterinburgo Sveikatos apsaugos skyriaus vadovo pavaduotoja Tatjana Savinova.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(8)
(9)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: