Turite gerų idėjų? Pats laikas jas įgyvendinti: naftos ir dujų milžinės investuos 1 mlrd. JAV dolerių  ()

Dešimt pasaulinių naftos ir dujų gamintojų penktadienį pranešė ketinančios investuoti 1 mlrd. JAV dolerių į nedidelį anglies dioksido kiekį išmetančias technologijas, kad padėtų kovoti su klimato kaita. Apie tai informuoja naujienų agentūra AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BG Group“, BP, „Eni‘, „Pemex“, „Repsol“, „Saudi Aramco“, „Reliance Industries“, „Royal Dutch Shell“, „Statoil“ ir „Total“ – kartu pagaminančios beveik penktadalį pasaulio naftos – finansuos projektą per Naftos ir dujų klimato iniciatyvą (OGCI), teigiama įmonių pareiškime.

„Ieškome potencialiai padėtį keičiančių technologijų, galinčių ilgam sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį“, – rašoma grupės pareiškime.

„Siekdami savo tikslo, įsteigėme „OGCI Klimato investicijas“, partnerystę, kuri ateinančiais metais leis investuoti 1 mlrd. JAV dolerių į pradedančiąsias įmones bei padės tobulinti ir pristatyti naujausias technologijas, kurios gali ženkliai sumažinti išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.“

Pagrindiniai fondo tikslai: metano emisijų mažinimas, anglies dioksido surinkimas ir pramonės bei transporto efektyvumo didinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()