Jei viskas prasidėjo nuo Didžiojo sprogimo, kaip tuomet viskas pasibaigs?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

defone 2016-11-15 02:42
Gal kas zinot kodel daroma prielaida ,kad visata pleciasi o ne traukiasi i maza taskiuka? Tokiu atveju vistiek galaktikos ivariomis kryptimis taip pat toltu nuo musu.. ar ne?
boom 2016-11-15 09:01
Jei visata trauktųsi į mažiuką taškiuką tai beveik viskas artėtų. Nebent kažkas prieky tavęs greičiau judėtų į tą taškiuką arba kažkas už tavęs judėtų lėčiau į tą taškiuką tada būtų galima stebėti "tolėjimą" (red shift) o visa kita artėtų ir būtų galima stebėti "blue shift". O dabar yra viskas atvirkščiai, į visas puses dažniausiai stebimas tolėjimas (red shift) o artėjimo yra gerokai mažiau.
punktyras 2016-11-15 14:34
Viskas teisingai, tik papildyčiau, kad traukimąsi vyktų ne į kokį nors vieną konkretų tašką, o trauktųsi visa visata – mažėtų erdvės. Ir dabar vykstantis visatos plėtimasis vyksta ne dėl to, kad prieš 13,8 mlrd metų erdvėje sprogo kažkoks taškas. Per didįjį sprogimą atsirado ir plečiasi pati erdvė ir kartu – galaktikos. Tad, bet kuris visatos taškas ir yra TAS taškas, centrinis, kurio atžvilgiu plečiasi visata. Taip pat būtų ir traukimosi atveju – bet kuriame visatos taške atrodytų, kad galaktikos lekia link taško, kuriame yra stebėtojas.
MindaugasV85 2016-11-16 08:57
O aš taip dabar susimąsčiau. Na paimkim didįjį sprogimą. Jam įvykus visa materija pradeda skrieti nuo bb centro greičiu x, kuris tikrai nebuvo mažas. Tai ką dabar viskas tolsta dar didesniu greičiu? T.y. noriu pasakyti, kad dabar galaktikos viena nuo kitos neatrodytų, kad tolsta milžiniškais greičiais, tiksliau greičiau, nei kad galėjo tolti materija pirmosiomis "akimirkomis" po bb. Iš principo noriu paklausti ar tarp tada ir dabar nebuvo plėtimosi sulėtėjimo fazės? Na lyg ir "dašuto". Pačios materijos judėjimas erdvėje turbūt kaip ir lėtėja, tačiau pati erdvė tįsta, dėl to susidaro įspūdis, kad visata plečiasi vis greičiau. Bet ar erdvė tįsta greitėdama, ar tiesiog tįsta? Jeigu tįsta greitėdama, tai tada tikrai* "red shift". Bet jeigu tįsta tolygiai? Tada iš to išplauktų, kad medžiagai erdvės plėtimasis nedaro* įtakos, tačiau bangai...! Būtų įdomu sulaukt kokio fiziko komentaro į tokią "teoriją", t.y. ar taip galėtų būti?