Vilniaus gatvėse - naujo tipo automobilio stovėjimo aikštelės „Bučkis ir važiuoju“  (3)

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad sostinėje planuojama diegti pasaulyje populiarias greito keleivių įlaipinimo–išlaipinimo aikšteles (angl. „Kiss and Ride“).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kiss and Ride“ („Bučkis ir važiuoju“) – tai trumpiems sustojimams skirtos vietos, kur automobilio vairuotojas per trumpą laiką išlaipina arba įlaipina keleivį ir tokios vietos neskirtos sustoti ilgesniam laikui. Savivaldybė jau pradėjo rinkti informaciją apie tokių aikštelių poreikį mieste ir kviečia vilniečius aktyviai siūlyti galimas vietas trumpiems sustojimams.

„Nemaža dalis tėvų savo vaikus į mokyklas atveža patys, automobiliais ir pasirūpina, kad jie saugiai pasiektų mokyklą. Deja, tik dar maža dalis mokyklų turi patogias prieigas vairuotojams su mažais vaikais. Tačiau tokių vietų skaičių didinsime – trumpų sustojimų aikštelėms bus išskirtos gatvių erdvės prie mokymosi įstaigų, kur galima privažiuoti ir greit išleisti vaiką prie pat mokyklos“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Tikimasi, kad įdiegus „Kiss and Ride“ sistemą pagerės eismo situacija mieste šalia mokyklų, ypač rytinio piko metu, bei užklasinės veiklos įstaigų dienos metu. Taip pat bus užtikrinamas ir vaikų saugumas.

„Iki šiol tikrai ne prie visų mokymosi įstaigų buvo galimybė patogiai, saugiai sustoti ir išlapinti ar įlaipinti vaikus“, – pastebi SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

„Ne visada automobiliai pastatomi tvarkingai ar saugiai, nes tėvai skuba ir vaikus palydėti, ir į darbus suspėti, dėl ko apsunksta ir kitų eismo dalyvių judėjimas. Tačiau įdiegus „Kiss and Ride“ sistemą tikimasi palengvinti keliones tiek tėvams su vaikais, tiek ir kitiems vairuotojams, pėstiesiems ir dviratininkams.“

Vilniaus miesto savivaldybė kviečia vilniečius, mokyklų administracijos ir užklasinę veiklą organizuojančius darbuotojus iki 2016 m. gruodžio 10 d. teikti savo siūlymus dėl poreikio įrengti „Kiss and Ride“ aikšteles.

Pasiūlymuose maloniai prašoma nurodyti šią svarbią informaciją: mokyklos/įstaigos pavadinimą, siūlomas gatvių atkarpas, vietas vaikų išlaipinimui–įlaipinimui, reikalingą tokių specialių sustojimo vietų skaičių bei paros laiką, kada šios aikštelės būtų naudojamos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(10)
(-5)

Komentarai (3)