Netikėtas požiūris netikėtu kampu: veganizmas daro didelę žalą gamtai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2016-11-21 10:58
Creatium 2016-11-21 11:03
Maisto problema pasaulyje yra ne dėl mėsos valgymo, o dėl apskritai maisto išmetimo. Jeigu nebūtų prarandama bene 30% viso pagaminto ir užauginto maisto, alkanų pasaulyje nebebūtų. Čia, aišku, labai suabsoliutinta, nes yra ir kitų problemų: šalių išsivystimas ir t.t.
kernel_panikuoja 2016-11-21 11:07
Tai kuo skiriasi "tikras veganas" nuo netikro? Siaip visuose apibrezimuose rasoma, kad tai yra susilaikymas nuo gyvulines kilmes produktu. Nesuprantu, kuo cia grudiniu kulturu nevalgymas labiau veganiskas.
sloggi 2016-11-21 11:21
Nera tikro ar netikro vegano, yra ju porusiai. Tavasis yra tiesiog raw, valgai zalia, neapdorota arba minimaliai apdorota. Yra vegetaru katrie pripazysta pieno produktus ir kiausinius, ty lacto, ovo ar kaip ten tiksliai ir tai yra pripazystama visam pasauli. Nerrikia cia daryt kazkokiu isvedziojimu.
UTF16 2016-11-21 12:12
. Žurnalistas tingėjo iki tokio lygio, kad jam net nepasirodė įdomu atsidaryti originalų straipsnį ir pažiūrėti, kokia kalba jis buvo rašytas.
augo.girioj 2016-11-21 12:46
Nuskriaustas gyvenimo ir dėmesio pasiilgęs.
immortallt 2016-11-21 14:39
Siaip gyvunams tycia grudu niekas neaugina ir paciais grudais galviju mazai kas seria. Naudojami zmoniu vartojimui netinkami.
PupuDede 2016-11-21 15:20
Gyvūnams šerti tikrai nėra naudojami aukščiausios klasės grūdai. Gyvūnams ganyti tikrai nėra naudojama geriausia žemė, nes tai būtų nuostolinga. Beje keistas dalykas valgo daržoves bet nevalgo bulvių visiškai nesuprantu kodėl, tas pats ir su grūdais ???? Kodėl kur čia ŠAKNYS?
Vytax 2016-11-21 15:26
Yra tame tiesos. Galvijams arba avims reikia pievų, ganyklų. O pievos visada pasižymi gerokai didesne biologine įvairove nei koks daržovių ar kviečių laukas.
Hm 2016-11-21 16:37
Visai neseniai skaičiau straipsnį - "Kas atsitiktų jei žmonija nustotų valgyti mėsą". Jei žmonija maitintusi vegetariškai, tai gamtai būtų gražinta 66 proc. dirbamos žemės, jei veganiškai, tai 73 proc... Tai koks mitybos būdas labiau saugo gamtą??? Ir joks veganas autorius tikrai nebuvo, garantuoju 110 proc. Po veganizmo vėl pradėti valgyti mėsą beveik neįmanoma, nebent žmogus veganiškai besimaitindamas rūkė, vartojo kavą, alkoholį, kvaišalus...
vanduo4 2016-11-21 16:53
- Augindamas kažką, kad sušerti kažkam tu: 1. SUTAUPAI labai daug laiko - tau nereikia tiek daug valgyti žolės , o tai saugo tavo organizmą nuo susidėvėjimo; 2. perfiltruoji labai daug medžiagų kurios tiesiogiai patekusios į žmogaus organizmą galėtų daryti tiesioginį poveikį. Dabar tas poveikis yra daromas gyvūnams ir slopinamas gyvūnų imuninės sistemos. Aišku augimo stimuliantų kontrolė yra būtina. 3. mėsoje yra žmogui BŪTINŲ medžiagų, kurių augaluose nėra. Tad tų medžiagų gamybai įkinkomas žmogaus organizmas. Išvada: 1. Veganizmas ar vegetarizmas ilgalaikėje perspektyvoje - tai viena iš žmogaus rūšies evoliucijos formų. Galbūt ateityje surasime planetą, kur gyvūnų nebus, tad teks ėsti dumblius; 2. Žmogus yra plėšrūnas ir visaėdis, tad normaliam vystymuisi jam reikia visų medžiagų . 3. Žmogaus rūšis nukonkuravo kitas rūšis, nes žmogus ėda viską, tad priklausomybę nuo aplinkos gali kontroliuoti pats. 4. kam žmogui reikalingos kojos jeigu viską už jį gali padaryti robotai? Judėjimas - tai energijos eikvojimas, sąnarių susidėvėjimas, didesnis radiacijos poveikis esant lauke ir pan. 5. veganizmas - tai moteris, kuri pasidažiusi atrodo gražesnė. O jeigu nepasidažiusi - tai visaėdė.
vanduo4 2016-11-21 17:02
- Jeigu dauguma žmonių būtų veganai, gyvūnų privistų tiek, kad ilgainiui jų populiaciją reiktų kontroliuti dirbtinai - juos naikinant. Pvz.: Lietuvoje stumbrų populiacijos atkūrimas jau kelia problemas kur juos visus dėti? - Žmogus yra mitybos grandinės viršūnėje ir manau nebe reikalo. O augindamas gyvūnus pats jis būtent ir saugo gamą. Tereikia plėtoti ekologišką žemdirbystę.
UTF16 2016-11-21 17:03
Jei nepaslaptis, kokių?
vanduo4 2016-11-21 17:06
Aš kalbu apie amino rūgštis. Tiksliai skaičiais nepamenu, bet tarkim jų yra 22, o augaluose yra tik 18, mėsoje yra visos. Kažkur skaičiau
kernel_panikuoja 2016-11-21 17:19
Tai paskaityk ir demesio vertus "rwc" ir "immortallt" komentarus po juo, kuriuose yra logiskai pagristos priesingos nuomones.
UTF16 2016-11-21 17:21
Kažkaip nesinori tikėti, kad pats tiki, ką čia rašai O kaip buvo, kai žmonių nebuvo? Tavo baisus scenarijus vyksta jau šiuo metu – žemėje dabar yra dirbtinai priveista apie 80 mlrd. žemės gyvūnų.
UTF16 2016-11-21 17:41
Puikiai pamenu šią diskusiją. Kai kurie dalyviai tą kartą sužinojo, kad Amazonės miškai kertami daugiausiai dėl sojos, kuri paskui sušeriama karvėms. Jie labai nustebo ir įsižeidė. Tai toks tas „logiškas“ pagrindimas.
kernel_panikuoja 2016-11-21 18:30
Konkreciai siuo klausimu tikriausiai buvai teisus tu, bet tavo oponentai taip pat turejo idomiu minciu apie visa "sveikatos argumentacija" bei statistikos interpretacija. "rwc" pasisakymas man patiko del paprasto ir praktisko poziurio, gal ji reiketu vadinti dalinai pragmatisku.
MindaugasV85 2016-11-21 18:49
Man tai apskritai tas vegetarizmas/veganizmas nėra tiksliai apibrėžtas. T.y. jie atsisako mėsos kokiu argumentu: vardan gyvūnų ar vardan savo sveikatos? Jei vardan gyvūnų, tai kas juos čia labiau erzina: pačios gyvūnų populiacijos mažinimas* ar čia labiau pagrįsta gailesčiu gyvūnui, t.y., kad ir jis "laisvas asmuo" ir turi teisę į gyvenimą. Jei vardan savo sveikatos, tai duokit mokslinių pavyzdžių, kad vegetarai/veganai yra sveikesni ir tą įtakoja pats mėsos atsisakymas, o ne tiesiog gyvenimo būdas: jei jau vegeratas/veganas, tai tikėtina, kad jis apskritai atsisakė alkoholio, tabako, narkotikų, taip pat užsiima aktyvesne fizine veikla, kas ir gali įtakoti jo sveikatą. Ir dar vienas pastebėjimas: sveikata brangi kaip asmeninis turtas, bet iš socialinės pusės labiau vertinamas gebėjimas mąstyti ir prisitaikyti. Kodėl aš čia apie visa tai? Pamenu kadaise skaičiau, kad žmogaus smegenys ėmė augti būtent tada, kai jis pradėjo vartoti termiškai apdorotą mėsą, ko dėka, smegenys gavo gerokai daugiau energijos ir evoliucionavo į "sąmonę turintį individą". Taigi norėdami gauti tą patį energijos kiekį, daržovių suvalgyti jums reikės gerokai daugiau (ignoruokim kai kurias kultūras (jei tokių yra), kurios turi labai aukštą energetinę vertę, bet mažą maistinę vertę). Žinoma šiandien, kai uogyčių ieškai ne pamiškėj, o parduotuvės lentynoj, energija aprūpinti savo smegenis bus gerokai paprasčiau nei akmens amžiaus laikais. Ir visgi aš asmeniškai esu linkęs manyti, kad vegetarai/veganai yra sveikesni, bet ne dėl to, kad jie atsisakė mėsos, o dėl to, kad atsisakydami mėsos jie taipogi išsikėlė dar visą eilę . Tačiau tas pačias taisykles, tik neatsisakant mėsos, yra išsikėlęs ir ne vienas sportininkas. Grįžtant prie "verkiančių gyvūnėlių". Gailestis "mažiesiems" žmogaus evoliucijos padarinys. Na pvz. mes visada pagailėsime per TV matydami nuskriaustą vaiką, bet jam užaugus ir tapus banditu, tas gailestis stebuklingai dings, o vietoj to, atsiras dar ir neapykanta. Tas pats galioja ir žiūrint į gyvūnus: koks mielas šitas mažas šuniukas, nors pilna gatvė tokių pat užaugusių laukinių šunų, kurių niekas* nebegaili Va iš šitos žmogiškosios prigimties ir kyla tas vegetarizmas su "meile" gamtai, o tiksliau "smurto atsisakymas prieš gamtą". Tuo tarpu pačioj gamtoj smurtas vardan gyvybės visada egzistavo.
AAA000 2016-11-21 19:04
O kodel nutyli, kiek gamtai butu grazinta dirbamos zemes, jei visi butu tik mesedziai? Apie 100% matyt kazkur butu... O jei visaedziai - tai matyt kazkur tarp 73% ir 100% Taip kad vegetarai - blogis ir ta teigia tavo straipsnis. Pats matyt nepastebejai, kad straipsnis saliskas. Matyt del kokios nors vegetariskos silpnaprotystes, kurios dar mazai istirtos siam momentui...