Šiaurės Korėja ėmėsi net ir Kinijos interneto cenzūros, tačiau internautai smogė atgal  (2)

Šiaurės Korėja dėl savo lyderio Kim Jong Uno įžeidinėjimo internete pareikalavo Kinijos suvaržyti internautų saviraiškos laisvę. Mat kinai socialiniuose tinkluose pradėjo diktatorių vadinti storuliu dėl gandų apie priaugtą svorį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo tada, kai pasklido gandai apie Kim Jong Uno priaugtą svorį, Kinijos gyventojai socialiniuose tinkluose jį praminė „Kimu storuliu trečiuoju“.

Tiesa, dabartinis Šiaurės Korėjos diktatorius buvo ne vienintelis pelnęs šmaikščią pravardę. Jo senelis Kim II-sungas tapo „Kimu storuliu pirmuoju“, o tėvas Kim Jong Ilas – „Kimu storuliu antruoju“.

Tačiau kadaise visiems žinomos ir daugelio naudotos pravardės dingo iš paieškų rezultatų socialiniame tinkle „Weibo“ ir pagrindiniuose Kinijos paieškos tinklalapiuose, rašo „The Independent“.

Įvedus frazę „Kimas storulis trečiasis“ į „Weibo“ paiešką yra išmetamas pranešimas, kad rezultatai buvo pašalinti dėl teisinių priežasčių.

Kinijos naujienų tinklalapiai taip pat pradėjo trinti komentarus tų žmonių, kurie nepagarbiai atsiliepia apie Šiaurės Korėjos diktatoriaus šeimą. Vis dėlto kinai nenusiminė ir nusprendė cenzūrą apeiti pasitelkdami vaizduotę.

Vietoje senosios Kim Jong Uno pravardės, kinai jam sugalvojo naujas: „Kimas pusmėnulis trečiasis“ bei „Storulis trečiasis“. Mat tikimasi, kad šios frazės sugebės apeiti internetinės cenzūros algoritmus.

Liepą Pietų Korėjos žvalgyba paskelbė, kad per penkerius metus nuo 2011-ųjų, kai Kim Jong Unas pradėjo valdyti Šiaurės Korėją, jis priaugo 40 kilogramų. Pasak žvalgybininkų, diktatorius nuolatos persiryja šveicariško sūrio, geldelių ir viską užgeria liberaliais kiekiais viskio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(2)
(21)

Komentarai (2)