Galima tik pavydėti, kaip atrodo plaukai, 5 metus neplovus jų su šampūnu (Video)  (1)

Daugelis žmonių galvą su šampūnu plauna kiekvieną ar kas antrą dieną. Visgi, tai nėra pati sveikiausia išeitis, tačiau suprantama, kad riebi galvos oda bei riebaluoti plaukai gali iš tiesų sugadinti nuotaiką, rašė tiphero.com.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-11-28 Galima tik pavydėti, kaip atrodo plaukai, 5 metus neplovus jų su šampūnu (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gali atrodyti neįtikėtina, tačiau vis daugiau žmonių renkasi nebeplauti galvos šampūnu. Jackie – viena iš jų. Pasirodo, ši moteris savo plaukų neplovė muilu jau daugiau nei penkerius metus. Visgi, niekad nepasakytum, kad jos plaukai yra nešvarūs ar turintys nemalonų kvapą.

Vienos JAV laidos metu buvo kalbinami medikai ir klausiama jų nuomonės apie tai, ko galima tikėtis nenaudojant jokių plaukų plovimo produktų. Kai kurie iš jų buvo įsitikinę, jog moters plaukai bus sulipę bei turės itin nemalonų kvapą.

Tačiau, jie klydo.

Jackie pasirodžius laidoje, tiek gydytojai, tiek publika apstulbo. Moters plaukai ne tik buvo visiškai švarūs, jie taipogi buvo itin sveiki, stori bei blizgantys.

Nurimus audringai publikos reakcijai, Jackie paaiškino, kodėl ji nusprendė nebeplauti plaukų šampūnu.

„Prieš penkerius metus ėmiau atidžiai sekti mūsų šeimos naudojamų produktų sudėtis. Vėliau sužinojau, kad vidutinė JAV gyvenanti moteris per dieną patiria tiesioginį kontaktą su 515 chemikalų. Tai mane paskatino pasidomėti alternatyvomis bei atsisakyti daugelio nereikalingų produktų“, – aiškino ji.

Iš pradžių Jackie naudojo valgomosios sodos ir obuolių acto metodą. Tokiu būdu plaunant plaukus, iš pradžių reikia juos išskalauti su vandens bei sodos tirpalu, o vėliau perskalauti vandens bei acto mišiniu. To turėtų pakakti plaukus nuriebalinti bei padaryti puresnius.

Deja, Jackie pastebėjo, kad šis metodas jos plaukams netiko. Taigi, ji nusprendė naudoti tik vandenį, o atsiradus nemaloniam galvos kvapui, ji galvą išplauna vandens ir sodos mišiniu.

Medikai tikina, kad, nors ir keista, tačiau Jackie yra teisi. Juk prieš daugiau nei šimtą metų šampūnai neegzistavo. Taipogi neegzistavo ir 500 chemikalų, su kuriais susiduriama kiekvieną dieną. Tam pritarė ir laidoje dalyvavusi sertifikuota dermatologė Ava Shamban.

„Tai, ką Jackie daro, nėra be pagrindo. Mūsų oda yra linkusi valytis pati. Ištyrusi galvos odą nepastebėjau jokio paraudimo ar sudirginimo. Gali būti, kad ir pati pabandysiu šį metodą“, – aiškino gydytoja.

Visgi, jeigu jaučiate, kad visiškas šampūno atsisakymas Jums nėra geriausias pasirinkimas, gydytoja A.Shamban siūlo plaukus rečiau plauti bei dažniau šukuoti, nei esate įpratę.

Be to, kokosų aliejus gali padėti apsaugoti galvos odą nuo chemikalų, kuriuos naudojate kiekvieną dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(41)
(8)
(33)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: