Kaip be kraujo testo nustatyti, kokių vitaminų jums trūksta (Video)  ()

Sveikatą stiprinti reikia visus metus, tada ir žiemos ne su siaubu, o su džiaugsmu lauksite, sako gydytojas Alvydas Unikauskas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytojas siūlo kelis testus, kurie padės nustatyti, kokių vitaminų jums trūksta.

Nykščio spaudimo ant krūtinkaulio testas. Nykščiu spaudžiamas krūtinkaulis, jei juntamas aštrus skausmas, tai gali reikšti, jog trūksta vitamino D. Šis vitaminas svarbus kaulų struktūrai ir stiprumui bei imunitetui.

Taigi būtina atlikti kraujo tyrimą vitamino kiekiui nustatyti ir, reikalui esant, gerti jo papildomai. Dėl saulės trūkumo Lietuvoje ypač trūksta vitamino D. Tai lemia daugybę sveikatos sutrikimų, įskaitant depresiją.

Pusiausvyros testas. Reikia užsimerkti ir, vieną koją pakėlus, pastovėti ant kitos kojos. Jei negalite išlaikyti pusiausvyros tris sekundes, tai gali būti signalas, kad jums trūksta vitamino B12. Šio vitamino trūkumas skatina mažakraujystės vystymąsi, taip pat, trūkstant vitamino B12, pažeidžiama nervų sistema. Gali atsirasti net tik bendras silpnumas, kankinti prasta nuotaika, bet ir sutrikti pusiausvyra.

Burnos testas. Jei jaučiate, kad burnoje yra odos gleivinės pažeidimų, atsirado opelių, skilinėja lūpų kampučiai, tai rodo vitamino B6 trūkumą. Šis vitaminas – vienas iš gyvybiškai būtinų vitaminų. Jis būtinas gerai odos būklei, ląstelių atsinaujinimui, ląstelių energijos gamybai, nervų sistemos veiklai, organizmo atsparumui infekcijoms ir imunitetui.

Drėgmės testas. Jei sausėja, trūkinėja rankų ir delnų oda, šiursta plaukai, sausėja plaukų galiukai, sluoksniuojasi ir skilinėja nagai, tai rodo, kad trūksta vitamino A. Šis vitaminas yra būtinas odos gleivinių ląstelėms susidaryti ir atsinaujinti. Vitamino A trūkumas pirmiausia paveikia odą ir akis. Taip pat gali išsivystyti žąsies oda.

Kurių produktų sudėtyje yra minėtų vitaminų? Sužinokite laidos „Klauskite daktaro“ įraše (žiūrėti nuo 3:16) :

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(15)
(11)
(4)

Komentarai ()