Ar jau ruošiatės permainoms? Aiškėja, kas Lietuvoje bus daroma su alkoholiu, kanapėmis, apvaisinimu ir skiepais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2016-12-07 18:00
Kur įrodymai kad nesprendžia?
dawid90 2016-12-07 18:16
Va būtent. Išrinkom "vertybinius žmones", kur "vertybės" iš smegenų išvarė velniop visą kas nėra kognityvinis disonansas, tai ir turim. Vienas kavą vos ne narkotikams prilygina, kitas kažką pezėjo apie dviaukštes lovas ligoninėse. Trumpai tariant - pzdc.
bahuriux 2016-12-07 18:27
Norrėjot pokyčių, dabar laikykit PS. Taip dirba profesionalai
sloggi 2016-12-07 18:29
Jai nesuklysiu tai seniau budavo gyventojus surasant grafa su religija ir pasirinkimu, kazkur dar maciau tokia grafa.
dawid90 2016-12-07 18:34
Kai buvau vaikas manę irgi įrašė kataliku, tik niekas neklausė ar tikiu bachūru prikaltu prie kryžiaus.
kestutisz 2016-12-07 18:56
Matai, išgerti bijau kad yra pigiau nei sportuoti, ypač būreliuose kur kainuos ne tik treniruoklis (kaip sporto klube, berods taip vidutiniškai nuo 60e/mėn), bet dar ir treneris. Pvz tenisas - 90e, gimnastika - 60e, ir čia dar pradinukams. Grynai matematiškai tai bus kokie 2-3 alaus per dieną :/
vietinis 2016-12-07 19:04
alkoholio vartojimas, o kas apskaičiuos, kiek bus išgerta samagono?
Audrius 2016-12-07 19:08
statistika rodo ir nelegalu, bet okay, galima ziuret i realaus suvartojimo derivatives-pvz, pagautu girtu vairuotoju, avariju del neblaivumo, siaip nusikaltimu kur itariamieji neblaivus, tada visa virtine sveikatos indikatoriu-kepenu ligos, sirdies ir n kitu. Garantuoju, kad visos statistikos rodytu alkoholio vartojimo sumazejima. Gal ir tu nori lazintis?
jull 2016-12-07 19:46
Sutinku, rodys bendro suvartojamo alkoholio kiekio sumazejima. Ir procentines dalies, arba ir grynojo kiekio, tenkanciu stipriesiems alkoholiniams gerimams padidejima.
Galonas 2016-12-07 19:49
Ant kiek turi būt aklas žmogus, kad sakyt, kad alkoholio vartojimas nesumažės. Pagrindinia jo vartotojai yra tie kur pila diena dienon, tik gauna lyšną pinigą ir kulniuoja į pardę. Tokiems abaldujams būtų nuosprendis monopolizacija, nes jokia tokia parduotuvė kaime neveiks. Na gerai vienas kitas sėkmingai gaminsis, tegul, pariš - pasodins, kitas nusinuodis - tegul, vistiek tik išlaikytinis, bet bent vaikai tų kaimų nematys nei prie pardžių gerenčių nei šiaip kokiam parke, nes bijos jie, kad mentai pariš, kad geria samagoną. Kris vartojimas ir tarp paprastų vartotojų, nes daug kas tiesiog tingės kulniuot kažkur toliau, kad dasipirktų. Ankčiau pastoviai šaudomam dasipirkt vakarais, nes pardės arti, o načnykai dažnai užsidaro tai tingi pėdit, o dar bats gausi tik stiklinę išsinešt.. Man tik ko gaila, tai išplaukiančių pinigų iš Lietuvos jei kainas gerai sukels.
kernel_panikuoja 2016-12-07 21:06
Kas karta paskaicius, kokias aistras sukelia alkoholio draudimai, susidaro toks ispudis, kad kas antras komentuojantis savo dienos nebeisivaizduoja be 4 "Snekoriu" 6% bambaliu ir 0.35 haros "uzsibaigimui"
Arthuras 2016-12-07 22:24
Aš tikrai nesuprantu, kodėl žmonės, kurie nelaiko savęs alkoholikais, taip jautriai reaguoja į visokius draudimus susijusius su alkoholiu. Aš suprantu, kodėl norima drausti alkoholį pirkti ir vartoti iki 20 metų. Mokykloje per visokias ekskursijas ar šiaip įvairias šventes, kuriose dalyvauja ir mokykla kažkokiu tai vaidmeniu, būna viešai vartojamas alkoholis. Bet jei kas atsitiktų, nemažai problemų turėtų ir mokykla, ir mokytojai ir t.t. Dabar vienuoliktokas ar dvyliktokas gali laisvai vartoti alkoholį. Ir mokykla gali tik pirštuku pamojuot. Immortallt minėjo, kad galima ginklą ar pan. įsigyt. Taip - galima. Bet jei ginklai būtų tiek pat populiarūs tarp jaunimo, kiek alkoholis - tuoj taptų nebegalima. Galima tyrimų, kur tai būtų nustatyta? Kad išgeriant tą patį grynojo alkoholio kiekį per tą patį laiką, bet geriant pvz. alų - lėčiau tampama alkoholiku. Aš pats labai norėčiau, kad lietuviškuose interneto portaluose ir kitur, kur galima sukontroliuoti - neliktų alkoholio reklamos. O tai turtingas vyras su gražia mergina ir stiklu viskio rankoje - tikrai veikia minkštą paauglių sąmonę.
zaliaakis 2016-12-07 22:35
Sumazes vartojimas ir stipriai, kai kainos sukils. Mazai cia kas supranta , kad sie istatymai musu auganciai ateiciai. O dabartiniai svaigalu megejai ir taip gaus kai labai reikes. Bet jie su laiku isnyks , o musu vaikai uzaugs ir bent supras kad galima linksmintis ir be svaigalu.
immortallt 2016-12-07 23:46
Ir kaip vaikai užgaus, kai samagonas liesis laisvai? Kiekvienam kaime samagono paklausk kur gali įsigyti, bent 2-3 taškus tau pasakys. Norit to ir mieste? Arthuras, aš norėčiau, kad išblaivėtų, o ne dar labiau nusigertų kaimai. Tad kai aiškina, kaip gesins gaisrą benzinu, manęs tai neįkvepia. Kažkodėl kitiems atrodo tinkamas būdas, o iš istorijos ir nepasimoko.
bahuriux 2016-12-08 08:13
Vaikai užaugs ir supras, kad alkoholis šlamštas, kur kas geriau veža narkotikai, kaip tai atsitiko skandinavijos šalyse.
audriusn 2016-12-08 08:52
bus pas mus tas pats, tik atvaziuojant is lenkijos https://www.youtube.com/watch?v=dal2otOcr70&t=2s
kernel_panikuoja 2016-12-08 10:00
Techniskai beveik visi draudimai ir ribojimai (net nebutinai alkoholiui, apskritai) veikia, tik ju poveikis pastebimas bendroje statistikoje, o ne kazkieno asmenineje individualioje patirtyje. Problema yra ta, kad tai yra darbas su problemu pasekmemis, o ne priezastimis. Zinoma, po kazkokio draudimo ar ribojimo, sakykime, apsinuodijusiu alkoholiu paaugliu skaicius sumazeja kazkiek procentu, bet esme juk ta, kad like absoliutiniai skaiciai vistiek yra dideli. As tai nematau prasmes daug kalbeti apie zmones, kurie jau yra priklausomi ar yra pagristai "geriantys". Praktiskai su tokiais kova jau "pralaimeta", ir jeigu reikes, jie tiek mokes brangiau, tiek pirks nelegaliai, tiek varysis patys. Cia galiam nebent pagerinti kazkokias pagalbos priemones priklausantiems ar pan. Vienintelis tikrai efektyvus budas kovoti su alkoholio problemom yra keisti bendra visuomenes kultura ir mentaliteta taip, kad rukymas, gerimas, narkotinai ir pan. taptu ne norma, o gedingas dalykas, moderniame pasaulyje visiskai atgyvenusi paprotine ir socialine konvencija. Butent todel pagrindinis darbas turetu buti kompleksiniu priemoniu nukreipimas i jaunus zmones - nuo ankstyvos vaikystes iki paauglystes ir pilnametystes, kitaip sakant, i ta laikotarpi, kuomet susiformuoja zmogaus kertiniai isitikinimai, pasauleziura/mentalitetas, asmenybe. Reikia pasiekti toki rezultata, kad tabakas, zole, alkoholis whatever neisliktu zmoniu samoneje susi'bind'ines su geromis emocijomis, laime, socialumu ir pan. Aisku, lengva pasakyti - sunku padaryti, tokie dalykai keiciasi labai letai. Patys draudimai ir ribojimai nera blogis, jeigu jie yra racionalus ir isipaiso i bendra strategija, atsizvelgia i esama problemos konteksta. Blogai buna tada, kai visa esme bandoma spresti tik jais. Ir galu gale - gal jau nustokit svaigti apie "nauda valstybei per akcizus". Nauda turi suinteresuotos strukturos, bet ne valstybe. Ivertinus alkoholio (ir kitu narkotiku) trumpalaike ir ilgalaike zala sveikatai/socialiniams daykams ir pan., tai ta akcizo "nauda" yra sudo verta. Pasiziurekit kokios darbingo amziaus zmoniu eiles rytais laukia prie "girdyklu" - va jusu akcizai
Audrius 2016-12-08 10:13
Tai lazinames? Kai atejo laikas atsakyt-iskart tyla . Lazyboms, galim imt kitus, objektyvius alkoholio suvartojima rodancius rodiklius, kaip sveikatos problemas ar nusikaltimus, avarijas ir pan. Garantuoju, kad jei bus ivesti skandinaviski apribojimai, visi rodikliai rodys, kad mazeja alkoholio vartojimas. Gi cia tau, zinanciam, kad as neteisus, o tu teisus-easy money. Galim pakelt iki 2000 euru. Bet nesilazinsi nes zinai, kad nusisneki, plius neturi kiausiniu. Kaip visada-pasirinksi drasiausia kelia-psiaudo anoniminius komentarus intike . Beje, pasiulymas lazintis galioja visiems! Atsiras bent vienas su kiausiniais?
immortallt 2016-12-08 10:31
Audrius, įmonė, kurioje dirbu, daro tuos rodiklius, puikiai žinau kaip veikia statistika, ir ką jinai tiksliai rodo. Šešėlio tiksliai niekas neišmatuoja ir tuo labiau dabartinis skaičius yra pervertintas, nes pasirinkta griežtesnė metodika Lietuvos nenaudai, kai kitos šalys daugiau palieka vartojimo "eksportui". Siūlau lažintis, kad stipriai išaugs alkoholio prekybos šešėlis, načnikų skaičius, išaugs alkoholio kontrabanda ir naminukės gamintojų gaudynės taps kasdienybė. Tinka ir tie patys 2,000€. Kurią savaitės dieną susitinkam pas Notarą? Tiesa, kaip tada traktuojam, jei visgi nepadarys valstybinių monopolių? Aš laimėjau? Siūliau daug lažybų, dėl daug lengviau vertinamų dalykų, neatsirado nė vienas. Pvz. ar stovės atominė? Pačioje pradžioje skelbės, kad už 2.2mlrd eurų atominę pastatys, tai iškart sakiau mažiausiai 6mlrd € reikės. Niekas nesutiko, nors rėkėt, kad nusišneku. Sakiau ir kad auksas pervertintas ir kris dar prieš gerus 3 metus, siurprizas, aukso kaina nukritus 30%. Dar kai tik pradėjau komentuoti, sakiau, kad vėjo energetika paplis - plinta ir labai sparčiai. Iki kitų metų galo gal net 15% jau būsime pasigaminę iš vėjo, nuo suvartojimo. Ką dar čia tikslesnio prognozavau čia, bet neatsirado norinčių lažintis...
Audrius 2016-12-08 10:38
Nemaciau tavo kitu siulymu lazintis. Is to ka parasei nenet del aukso kainos buciau ejes, del kitu buciau tos pacios nuomones kaip ir tu. Griztant prie alkoholio, kaip jau ir sakiau, sutinku, kad isauks seselis, bet ziurint bendrai-vartojimas kristu. Esu tuo tikras. Ir, okay, jei nepasitiki oficialia statistika (nors siulyciau imt tarptautines organizacijas, kurios skaiciuoja ir nelegau), galima ziuret i alkoholio suvartojimo isvestines-pvz sveikatos problemas, girtus vairuotojus ir pan.