„Moon Express“ paskelbė, kiek kainuos paprastas turistinis bilietas į Mėnulį: jeigu kaina nepasikeis, jau galima planuoti išskirtinę kelionę!  (5)

„Moon Express“ yra privati kompanija, kuri užsibrėžė išties ambicingą tikslą – skraidinti žmones į kosmosą. Žinoma, tai vyktų ne už dyką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2010 metais įkurtos kompanijos vadovas Naveenas Jainas tvirtina, jog kosminis turizmas nebūtų labai pigus malonumas, tačiau šia paslauga galėtų naudotis ne tik milijonieriai.

Nepilotuojamu orlaiviu į Mėnulį nuskraidintas turistas už šią atrakciją turėtų pakloti apie 9,5 tūkstančio eurų (8 tūkstančius svarų sterlingų).

Pirmuosius tokius skrydžius „Moon Express“ planuoja įgyvendinti jau 2026 metais.

Ar per artimiausią dešimtmetį jiems pavyks tai padaryti?

Kol kas sunku pasakyti, bet galima akcentuoti, jog ši privati kompanija yra vienintelė pasaulyje, gavusi leidimą pakelti raketą nuo Žemės paviršiaus ir nusileisti Mėnulyje.

Šį leidimą dar rugpjūčio mėnesį išdavė Jungtinių Amerikos Valstijų Federalinės aviacijos administracija. Visgi „Moon Express“ savo ambicingus planus ketina įgyvendinti ne viena. Kompanijos atstovai žada sujungti jėgas kartu su Elono Musko „SpaceX“, kad galėtų nusiųsti žmones į Mėnulį.

Pagal pirminį planą, „SpaceX“ turėtų sukurti kosminę raketą skrydžiui į Mėnulį, o „Moon Exspress“ – nepilotuojamą orlaivį, kuris jau atliktų visą likusį darbą. Kompanija tikina, jog tokie skrydžiai į Mėnulį kels ne ką daugiau streso, nei įprastas skrydis iš Amerikos į Australiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(35)
(7)
(28)

Komentarai (5)