Gigantiškas ugnies kamuolys rėžėsi į Pietų Ispaniją: naktis tapo šviesi tarsi vidurdienį, o žemė pajudėjo po kojomis (Video)  ()

Internete pasirodė vaizdo įrašas iš Ispanijos. Pasirodo, jog čia sekmadienį dangų nutvieskė itin galingas meteoritas, kuris rėžėsi į mūsų planetą didesniu nei 72 tūkst. kilometrų per valandą greičiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Daily Mail“, gigantiškas ugnies kamuolys pasirodė Pietų Ispanijos danguje maždaug apie 22.25 val. vakaro. Turistų mėgiamoje dalyje nutviekstas dangus iškart patraukė vietinių ar atvykėlių dėmesį.

Meteoritas buvo toks ryškus, jog čia trumpam naktis tapo šviesi tarsi vidurdienį. O Žemės atmosferoje užsiplieskęs meteoritas galiausiai prigeso ir tėškėsi į Žemę.

Pasak liudininkų, smūgis buvo toks galingas, jog atrodė, kad „žemė pajudėjo“. Kai kuriems tai priminė nedidelį sprogimą ar žemės drebėjimą.

Meteoritas Ispanijos danguje

Astronomai tvirtina, jog tai vienas iš geminidų, kurie dabar atakuoja Žemės planetos atmosferą. Geminidai yra asteroido 3200 Paethon atplaišos, kurios patekusios į atmosferą užsidega ar netgi sprogsta, sukeldamos ugnies pliūpsnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(44)
(3)
(41)

Komentarai ()