Senienų kolekcionierius mano radęs nuogos Hitlerio mylimosios Evos Braun nuotraukas - bet ar matoma moteris tikrai ji?  ()

Antrasis Pasaulinis karas baigėsi prieš daugiau nei 70 metų, tačiau istorijos mėgėjai vis atkapsto naujų stulbinančių faktų apie to laikmečio fone figūravusias asmenybes. Senienų kolekcionierius, kuris internete vadinamas tiesiog „Bernard S“ teigia suradęs nuogos Adolfo Hitlerio mylimosios Evos Braun nuotraukas. Nors tai atrodo neįtikėtinai, manantys, kad tai tikrai ji, turi svarių argumentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antikvarinių vertybių kolekcionierius šias nuotraukas nusipirko iš vieno prekeivio ir visiškai neabejoja, kad tai tikrai Eva Braun. Nuotraukose matoma visiškai nuoga moteris, prie ežero besidžiaugianti saulės voniomis. Iš pirmo žvilgsnio, tai galėtų būti bet kas – nuotraukos labai senos ir nepasižymi labai gera kokybe. Tačiau manantys, kad jose pozuoja pati Eva Braun, turi stiprių argumentų.

Stefanas Kreuzmayras, kuris kolekcionieriui ir pardavė minėtas nuotraukas, pasakojo, kad jis jas nupirko iš vienos moters, kuri prieš devynerius metus į jo antikvariatą atnešė krūvą nuotraukų. Moteris teigė, kad dviejose nuotraukose yra pavaizduota Eva Braun. Teigiama, kad kitoje nuotraukų pusėje buvo užrašytas Hitlerio mylimosios vardas bei dar keletas detalių – pažymėta, kad nuotraukos darytos 1943 m. ir jose matomas Volfgango ežeras Austrijoje. Taigi, ir metai, ir vieta atitinka – ežeras yra Hitlerio pamėgtoje vietovėje, visai netoli jo Berghofo rezidencijos. Ekspertai teigia, kad laikmetį atitinka ir nuotraukos popierius bei kokybė.

Teigiama, kad net antrojoje nuotraukoje matomas batas gali būti atsekamas ir kitose Evos Braun nuotraukose. Tačiau kiti istorikai į šį klausimą žiūri skeptiškai. Heike Görtemaker, istorikė, kuri tyrinėjo Evos Braun gyvenimą, mano, kad mažai tikėtina, kad nuotraukose matoma moteris yra Hitlerio mylimoji. Jos manymu, Eva Braun paprasčiausiai nebūtų visiškai nuoga pozavusi fotografui. Ypač tuomet, kai jau draugavo su Hitleriu.

Kaip ten bebūtų, tikriausiai tiesos visu 100 % išsiaiškinti jau nebepavyks. Kita vertus, nuotraukų vertė išaugs jau vien dėl šios menkos galimybės, kad juose pavaizduota Adolfo Hitlerio mylimoji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(22)
(5)

Komentarai ()