Paprastas, bet moksliškai pagrįstas metodas: kaip plaukai parodo mirties tikimybę  (2)

Kiekviena organizmo problema turi priežastis, o organizmas iš anksto siunčia perspėjamuosius signalus, deja, mes ne visuomet juos mokame perskaityti, teigiama justhealthlifestyle.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankstyvu širdies priepuolio simptomu laikomas krūtinės skausmas, tačiau jį patyrusieji gali patvirtinti, kad skausmas jaučiamas ne visuomet.

Mokslininkai teigia, kad apie širdies priepuolį gali įspėti plaukai. Teigiama, kad prieš patiriant širdies smūgį, organizme išsiskiria daug kortizolio hormono. Šis streso hormonas kaupiasi plaukuose, todėl atlikus plaukų analizę galima įvertinti širdies infarkto riziką.

Tai nustatė Kanados mokslininkai. Jie lygino 56 žmonių, patyriusiųjų infarktą, su sveikųjų žmonių plaukais.

Plaukas per mėnesį paauga vidutiniškai vieną centimetrą, todėl 3 cm ilgio plauko gijoje mokslininkai nustatė streso hormonus, susikaupusius prieš tris mėnesius iki tyrimo. Taigi, širdies infarkto patyriusiųjų asmenų plaukuose per tris mėnesius iki tyrimo susikaupė daugiau kortizolio.

Tačiau visai nebūtina eiti plaukų tirtis į laboratoriją. Streso hormonas kortizolis lemia ir didesnį plaukų slinkimą. Tad jei plaukai neįprastai slenka – būtinai pasikonsultuokite su savo šeimos gydytoju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(4)
(14)

Komentarai (2)