Skamba keistai, bet idėja fantastiškai gera: Japonijoje senjorai bus sužymėti QR kodais ant nagų  (7)

Japonijos kompanija Iruma sukūrė ir gruodį pradėjo nemokamą QR kodu pagrįstų žymių sistemą. Tikimasi, kad tokios žymės leis žmonėms lengvai surasti demencija sergančius šeimos narius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Demencija – įgyta silpnaprotystė, kurios vienas iš požymių yra trumpalaikės ir ilgalaikės atminties sutrikimas. Viena iš labiausiai paplitusių demencijų – Alzhaimerio liga. Dėl atminties praradimo, demencija sergantys senyvo amžiaus žmonės dažnai paklysta netgi pažįstamoje aplinkoje – be priežiūros palikti žmonės, sergantys įgyta silpnaprotyste, gali išeiti į gatvę be dokumentų, ir tada pagalbos tarnybų darbuotojams sunku nustatyti asmens tapatybę ir gyvenamąją vietą.

Siekdami sumažinti dėl senatvinės silpnaprotystės pasimetusiųjų skaičių, japonai siūlo naudoti ant nago priklijuojamas kvadratines žymeles. Ant 1cm² lipduko atspausdintas QR kodas kuriame pateikiamas adresas, telefonas ir unikalus identifikavimo numeris, pagal kurį pagalbos tarnybų darbuotojai galėtų sužinoti smulkesnę informaciją apie rastą žmogų.

Panašiu tikslu dažnai naudojamos prie rūbų tvirtinamos informacinės lentelės ir GPS sekikliai. Nežiūrint akivaizdžios tokių priemonių naudos, visada lieka galimybė, kad demencija sergantis žmogus apsivilks kitą rūbą arba pamirš GPS sekiklį namie. Tuo tarpu lipdukas su QR kodu nenusiplauna, nesukelia diskomforto naudotojui ir laikosi porą savaičių.

N. Voroncov
nplus1.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai (7)