Artėja fantastiškai įdomūs laikai: tokių dalykų kosmose dar neregėjome, bet jie žmonijos istoriją perkeltų į visiškai naują epochą (Video)  (6)

2015 m. JAV prezidentas Barackas Obama pasirašė įstatymą, kuris leidžia komerciniais tikslais išgauti vertingas medžiagas iš dangaus kūnų. Tai geros naujienos didelėms įmonėms, kurios ketina plėsti savo veiklos sritį kosmose. „Deep Space Industries“ atstovas teigia, jog įmonė planuoja ieškoti asteroidų, vertinti jų sudėtį, užsiimti asteroidų kasyba ir iš jų išgauti naudingas medžiagas. Gautas iškasenas įmonė taip pat apdoros bei paruoš naudojimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalį iškasenų ketinama panaudoti kosminėms stotims, bazėms Mėnulyje ir net Marse, o kitą dalį, pavyzdžiui, vertinguosius metalus, gabenti atgal į Žemę.

2017 metais „Deep Space Industries“ į kosmosą paleis bandomąjį palydovą ir, jeigu bandymai pavyks, dar po kelerių metų bus paleidžiamas zondas „Prospector-1“, kuris jau turės nutūpti ant kosmose skraidančio asteroido. Jis ištirs asteroido sudėtį ir visą surinktą informaciją radijo bangomis atsiųs į Žemę.

Asteroidų sudėtis – įvairi. Jie gali būti, pavyzdžiui, iš geležies ar anglingieji, kurie gausūs lakiųjų, vandens ir organinių junginių.

Tarptautinėje kosminėje stotyje astronautai vandenį stengiasi naudoti itin efektyviai: visi skysčiai, įskaitant šlapimą ir prakaitą, surenkami ir išfiltruojami. Išvalytas vanduo vėl tampa geriamu, tačiau net ir imantis tokių kraštutinumų jo atsargas vis reikia papildyti.

Jei vandenį galėtume išgauti iš sušalusių dangaus kūnų, ir tai kainuotų pigiau, daugiau nereikėtų jo gabenti iš mūsų planetos. Kai tai įvyks, tai bus didelis proveržis asteroidų kasyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(4)
(36)

Komentarai (6)