Kada paskutinį kartą atidžiai apžiūrėjote savo nagus? Penki vėžio simptomai, kuriuos lengva pražiopsoti, bet būtina įsidėmėti  ()

Vėžys – klastinga liga, kurią užklupti ankstyvoje stadijoje dažniausiai būna sudėtinga. Tik reguliariai atliekami sveikatos tyrimai bei atsakingas savijautos pokyčių stebėjimas gali užkirsti jam kelią. Tinklalapyje justhealthylifestyle.com buvo pateiktas penkių simptomų sąrašas, į kuriuos svarbu atkreipti dėmesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Sunku kvėpuoti

Vienas iš pirmųjų plaučių vėžį išduodančių simptomų – sunkumas kvėpuoti. Pacientai tikino, kad dar prieš sužinodami diagnozę jie pastebėjo, jog vis trūkdavo oro. Todėl nenuostabu, kad dažniausia klaidinga diagnozė yra astma.

2. Sutinę limfmazgiai ar neįprasti guzai

Nepaisant to, kurioje kūno vietoje pastebėjote sutinusi limfmazgį, derėtų suklusti. Tai vienas pirmųjų požymių, pranešančių apie organizme vykstančius pokyčius. Pavyzdžiui, sutinę limfmazgiai pažastyse gali pranešti apie krūties vėžį, o neskausmingi kakle atsiradę mazgai gali įspėti apie ankstyvą leukemijos stadiją.

3. Staiga krintantis svoris

Jeigu pastebėjote, jog kilogramai ėmė tiesiog tirpti nuo kūno, nepaisant to, kad nepakeitėte nei mitybos, nei ėmėte aktyviau judėti, derėtų labiau sunerimti nei džiaugtis. Staigus svorio kritimas yra vienas iš pagrindinių ankstyvų žarnyno vėžio simptomų. Tai taip pat gali reikšti, jog vėžys išplito į kepenis, o tai ne tik slopina apetitą, bet ir stabdo toksinų pašalinimą iš organizmo.

4. Skrandžio ar pilvo apačios skausmas

Apatinės pilvo dalies skausmas gali reikšti kelis dalykus. Dažniausiai jis praneša apie kiaušidžių cistas. Tai taip pat gali reikšti įvairias kitas reprodukcinės sistemos sveikatos problemas, pavyzdžiui, vėžį.

5. Pasikeitę nagai

Nepaaiškinami nagų pokyčiai gali pranešti apie įvairių tipų vėžį. Juodos ar rudos žymės po nagais gali išduoti odos vėžį. Išblyškę ar balti nagai gali nurodyti, jog kenčia kepenys ir pan.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(43)
(-22)

Komentarai ()