Žvilgsnis į mūsų rūšies ateitį: mokslininkai paskelbė kaip žmonės atrodys po tūkstančio metų (Video)  (8)

Dėl evoliucijos žmogaus kūno išvaizda ilgainiui pasikeis, ir po tūkstančio metų gyvensiantys žmonės išoriškai labai skirsis nuo mūsų, mano anatomijos specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkų pateiktas tolimoje ateityje gyvensiančių žmonių anatomijos prognozes apžvelgė britų dienraštis „The Sun“.

Pirmiausia, mano specialistai, vidutinis tolimų mūsų palikuonių ūgis sieks nuo 1,83 iki 2,13 m. Tokią tendenciją lemia gerėjanti žmonių mityba ir medicinos pasiekimai. Pasak britų osteopato G. Trainerio, jau dabar vidutinis amerikietis yra 2,54 cm aukštesnis už praėjusio amžiaus 7-ąjį dešimtmetį gyvenusius savo tėvynainius.

Manoma, kad dėl evoliucijos pasikeis ateities žmonių virškinimo traktas. Trumpesnis žarnynas įsisavins mažiau riebalų ir sacharozės, o tai taps natūralia apsauga nuo antsvorio. Odontologas P. Stemmeris prognozuoja, kad gali sumažėti ateities žmonių dantų skaičius, nes minkštesnio maisto nereikės perkramtinėti.

Kaip evoliucija žmones gali keisti per artimiausius 1000 metų?

Turėtų sumažėti ir pati burna. Po tūkstančio metų gyvensiantys žmonės, pasak mokslininkų, turės kur kas ilgesnes rankas ir pirštus. O dėl dažno įrenginių, reikalaujančių sudėtingos rankų pirštų ir akių koordinacijos, padidės nervinių jungčių skaičius pirštuose. Akys taip pat padidės, nes reikės kompensuoti sumažėjusį burnos dydį: neverbalinės komunikacijos su kitais pagrindu taps veido išraiška ir akių judesiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(20)
(29)
(-9)

Komentarai (8)