Austrai tampa vis mažiau ir mažiau tolerantiški: siūloma net drausti islamą ir jo simboliką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ekstrymas 2017-01-17 10:42
juda i tu saliu izoliacija.o tos salys jei bus izoliuotos dar labiau radikalizuosis,nes nepritariantys begs i europa ir kitur,o naujojioj zemej ju nepriims nes arabas ir nesvarbu religingas ar ne.
AAA000 2017-01-17 12:30
ne toj vietoj filtra austrai stato. reikia filtruot ne konkreciai islamistus, o visus aktyvius religinius. pretekstas turi but toks - bet kokia religija yra viesa apgaule - besiremianti neirodomu dalyku. ir draust aktyvu propagavima. viskas. butu istatyminis irankis tvarkytis. viesai valdziai svarbu yra saugumo visuomenei uztikrinimas - o religines apgavystes propagavimas zeidzia viena is visuomenes saugumo ketriniu akmenu - neapgaudinet. kai persekioja tik islamistus - tai cia yra ivairoves teises pazeidimas. pazeidziama teise i ivairove but apmautam religiniu maustytoju. ir bet kuris islamistas gales apeliuot - kad va mus persekioja, o kokiu nors kataliku ar pravoslavu - ne. ir iskart stringa istatymine sistema, nes religiniai yra issikovoje valstybines paramas visokias... 18 amziuje jau zmones sitai suprato, kai ismete religinius is viesos valdzios sistemu europoje... dabar vel uzsileido... jei ziuret istoriskai - tai visuomenes visada klestedavo, ir sukurdavo auksto pragyvenimo lygio imperijas - kai nusodindavo religinius. LDK irgi laike religinius pazaboje, viesi valdovai turejo aukstesni statusa - uztat ir buvo nuo juros iki juros. paskui ilindo krikscionybe. susilygino statusu su valdovais, ir prasidejo lietuviams tamsieji amziai... iki siol tesiasi...
amas 2017-01-17 12:43
Va būtent, fanatizmą reiktu riboti. Per religijos pamokas makykloje, reiktu mokyti apie visas religijas, būtinai įtraukiant ir skrajojančio spagečių monstro ir panašias, jų priežastis ir paskėkmes. Būtinai papasakoti apie visokias inkvizicijas ir kitas nesamones.
Audrius 2017-01-17 13:08
Vienas pagrindiniu fizikos desniu teigia: "kiekvienam veiksmui yra lygus jega ir priesingas kryptim atoveiksmis", todel nereik stebetis, kad i ES valdzia ateina radikalai (tiek kairieji tiek desinieji). Ziurint placiau, paskutinius 20 metu ES gyveno pilku technokratu eroje. ES issigime i milziniska beveide biurokratijos masina neturincia nei identiteto nei pilieciu palaikymo (nieks nezino kas ta ES komisija, parlamentas, euro-grupe ir ka jie daro). ES remesi niekam nesuprantamom technokratinem vertybem, kurios ignoravo realybe ant zemes, t.y. fakta, kad ES, visu pirma, susideda is daugybes tautu ir krikscioniska/vakarietiska pagrinda turinciu kulturu. Sandariame burbule gyvenantys ES biurokratai vykde politika, kuri priestaravo pieliciu nuomonei, ypac imigracijos ir pabegeliu klausimu. "Apsisviete" technokratai "geriau" suprato, ka ir kaip reikia daryti, todel is nepatenkintu ES pilieciu buvo juokiamasi, klijuojant jiems "neisprususiu runkeliu" ir "rasistu" etiketes. Tokios etiketes, visu pirma, padejo ignoruoti keliamus klausimus ir, antra, padejo elitui jaustis geriau del paciu saves. Zinoma, ignoruojami zmoniu lukesciai niekur nedingo, jie tik augo kartu su bendru nepasitenkinimu arogantiskam elitui valdzioje. Netrukus atsirado politiku, kurie su mielu noru isiklause i visus ignoruojamus ES balsus ir ant ju pastate visa savo programa. Kaip taisykle, jie labai akcentuoja tautiskuma, krikscioniskas vertybes ir priesingai nei beveidziai biurokratai, nebijo vulgarumo ir politisko nekorektiskumo. Zmonems tokie nauji "outsider'iai" tapo zvieziu oro gusiu. Rezultate turim, Trump'a, Brexit, tuoj Le Pen, ir sita pona.
lindemann 2017-01-17 14:17
Kuo daugiau Europoje bus musulmonų, tuo daugiau neramumų, teroro aktų, nesaugumo visuomenėje. Daugelis dar linkę susitaikyti su visu tuo, nes liberalios multikultūralizmo idėjos dominuoja vakarų valstybėse. Ir kol žmonės savo kailiu nepatirs, kas yra teroras, gali būti, kad tol nesusiprotės. Tai po truputį gali privesti net iki pilietinio karo. Europa dabar ne vieninga ir visiškai silpna.
ekstrymas 2017-01-17 14:42
o tu ar suvoki,kad sekantis busi tu.uzdraus tave vakaru europoje vien del to,kad koks kriminalas is lietuvos darys ten nusikaltimus.nors tu nieko bendra su kriminalu neturi. ant kiek viskas buka.
manas 2017-01-17 15:06
Kazkodel anksciau jie ten visai gerai gyveno, gal be reikalo pradejom ivedineti demokratija ten kur ji niekada neveiks?
Ar_as? 2017-01-17 17:21
Ir taip, tikėjimas, kad "dievo" nėra irgi yra tikėjimas. O šiaip jau būtų gerai dar suprasti ir tai, kas yra agnostika ir su kuo tai valgoma. p.s. o įžvalgos apie LDK istoriją yra apskritai šnobelio vertos...
Ar_as? 2017-01-17 17:29
Vat būtų labai įdomu, jei kas statistiškai palygintų, kas visgi dagiau gyvybių, išžaginimų, sužalojimų, ginklų, narkotikų srauto kainavo senajai Europai: ar iš rytų europos (Lenkijos, Latvijos, Lietuvos, Estijos, Rumunijos, Bulgarijos, jau nejalbu apie neislamiškas ne ES šalis) atkeliavę teisingo tikėjimo egzemplioriai, ar tas didysis islamo baubas? Tikrai nesu už visuotinį besąlyginį pabėgėlių priėmimą, ir klausimas yra daugiau iš susidomėjimo ir noro pasiūlyti apie save pagalvoti, ne iš noro pateisinti kažkurią poziciją.
Fikcija 2017-01-17 18:13
Turtingos musulmoniskos salys ir neisileidzia tu vadinamu "pabegeliu" , pvz Kuveitas , Saudo Arabija , nes net ir jie supranta kokia gresme kelia murziai/fanatikai ...
lindemann 2017-01-17 18:53
į kaimynystę (nu nes ekstrymas gi).
AAA000 2017-01-17 19:36
Tik nereikia cia primetinet kazkokiu nesamoniu is savo varpines. Ar kaip ten sako - netepk kito sudu, kuriuo pats kvepi Man sitas klausimas - "yra ar ne dievas" - visiskai nerupi. Man tinka abu variantai Cia yra biznis. Zmoniu apgaudinejimas vardan pelno. Zmones gali rinktis - but apgaunami ar ne. As tiesiog aiskiai ivardinu pati bizni kaip reiskini - tai prekiavimas apgavyste. Ir as kaip zmogus, kuris nenori but trukdomas, noriu nuo viso sito nesvaraus apgaudinejimo verslo but kuo toliau. O visus apgaudinetojus reikia ribot. Ekonominem priemonem. Ir man visai nesvarbu ar ten vieni teigia kad dievas yra, ar kiti teigia, kad dievo nera. As siulau baust uz nepagristu teiginiu platinima. Nei vieni nesugeba irodyt savo teisumo. Ir tie kur aiskina, kad dievas yra. Ir tie kur aiskina kad jo nera. Bet visi trukdo normaliems zmonems. Visus baust veiklos ribojimu. Uz trukdyma nepagristais teiginiais. Ir susirinkt savo dievo buvimo ar nebuvimo reklamas. Pasalint is viesos erdves. Nereikia cia plakt manes prie kazkurios stovyklos... Mastantys zmones neturi tam laiko, kad juos trukdytu visokie rekaujantys ir kazka vapaliojantys idiotai... As siulau pasalint idiotus nuo vaizdo. Ir tiek. Nesiulau ju nei saudyt, nei kankint. Siulau neleist uzsiimt idiotizmo propagavimu. Arba ribot tokiems kai kurias atsakingu zmoniu privilegijas - pvz viesus susiburimus ir pan. Det baudas. Uz reklaminima. Juk cia tipine veikla. Labai lengvai atpazistama. Pagal visokius simbolius ir tu paciu dalyku rekavimus. Baust uz viesos erdves siukslinima nepadoriais zodziai. Panasiai kaip rukancius, geriancius, besikeikiancius ir panasius. Cia lygiai ta pati zmoniu auditorija - niekadejai...Tik religiniai kazkokodel turi isimciu ir lengvatu... Reikia jas vienakart panaikint... Kiek gi galima? .lol.
Ar_as? 2017-01-17 20:14
Net pats nesuvokiat, kad varot patį giliausią religinį marazmą: Baust, Baust, Baust, visus, kuriems atrodo kitaip negu man. Teisę spręsti, kas yra "idiotizmas", už kurį reikia bausti, turbūt reikia patikėti tamstai, kaip pagrindiniam idiotizmo ekspertui (bent jau iš praktikavimo pusės)? Pirmiausia, pagal šią taisyklę reikia bausti patį, nes pasvaičiojimai, kad "be religijosbūtų geriau" yra neįrodomi, jų negalite įrodyti, tad reikėtų bausti, gal padarykit paslaugą ir nusibauskite ?. Šiaip jau buvo viena tokia nuo religijos apvalyta valstybė, kurioje prityrę idijotai sprendė, kuo visiem tikėti, netikėti, kokie susibūrimai yra buržuaziniai religiniai idijotizmai ir pan. Bet iš pačio minusų kiekio įtariu, kad tai valstybei turėtų būti nuoširdi nostalgija. Tokiu atveju, kaip ir nėra apie ką diskutuoti....
ekstrymas 2017-01-17 21:14
na statistika butu manau lygi tarp islamo radikalu ir tarp krikscioniu radikalu kalbant apie smurta.as uz pabegeliu priemima,ta prasme nesakau,kad i savo namus.kaip mokesciu moketojas nesu pries tai,kad mano dalis pinigu kam tai pagelbetu.
ekstrymas 2017-01-17 21:15
pilna ten statybininku is kinijos ir kitu krastu
UTF16 2017-01-17 21:24
O kaip ta dauguma jų, kurie nėra radikalai ir nori sąžiningai užsidirbti sau ir šeimoms, nes jų namai buvo sugriauti?
ekstrymas 2017-01-17 21:30
zema yra kalbeti uz kitus su jais nepasitarus,nes as nieko lyg ir nekvieciau i svecius.todel uzskaitau,kaip laikinai momentine degradacija ir marazmus jusu snekas ponuli.o kas mano kaiminysteje kaip ir ne mano reikalas.
AAA000 2017-01-17 22:49
Rasai neimanoma irodyt? Yra priesingai. Tik visiskai bukam tokiu sutapimu neimanoma nepastebet... :d Istorija panagrinek. Roma suklestejo, kai visas religijas nuleido i zemesni nei valstybes valdymas lygi... O cia buvo vergovine geroves imperija... Antikiniai graikai klestejo, kai religine sistema buvo daugialype (religijos musesi tarpusavy del vartotoju, neturejo kada zlugdyt geroves). Suzlugo (tiksliau geroves itaka nusilpo) tik kai isaugo Roma, peremusi esmines graiku idejas ir igyvendinusi jas efektyviau... Antikine persija klestejo, kai paspaude visas religijas po padu. Suzlugo, kai religijos issigrynino... Tamsieji viduramziai - religine vienvaldyste - uztempe regresa per 400 metu... Ispanu konklava - religinis uzkratas - suzlugde pietu amerikos klestejusias vergovines geroves imperijas... Rusija cia netinkama analizei, nes ji galutinai nezlunga tik deka labai dideles teritorijos. Taip pat del to procesai ten vyksta labai letai.... Bet kai tik uzsileidzia religija - iskart atsilieka nuo pasaulio... Kai tik caras pasaulietis - iskart sali tempe aukstyn...Prie religinio caro vos vel nesuzlugo... Kaip bolsevikai pravale religinius nuo ju turtu ir itakos baudziauninkams, tai vel buvo labai didelis geroves progresas eiliniams. Dabar vel silpsta..., o ka matom - Putinas su ten visokiais pravoslavu vadais laizosi, del paramos... Cirkai tas religijom persisunkes pasaulis, ir stipri religija akivaizdziai destrukcine jega... ------------------- Su tais arabais as galvoju taip. Pirma pabego issimokslinusi grietinele i vakarus - letais tempais. Kol dar nebuvo tos sirijos, irakai, egiptai ir libijos subyreje. Visi europoj susidare teigiama ivaizdi - kad protingi europon bega. Integralus ir pasiruose asimiliuotis. O paskui artimuosiuose rytuose tiesiog zlugo trapi pusiausvyra tarp protingu ir religiniu. Ir religiniai paime virsu... O dabar europon bega pasyvieji religiniai. Kurie tiesiog gyveno, bet salygos pasidare nebepakenciamos. Del religijos pertekliaus O ka perbegeliai atsiveza savyje? O gi kvailus religinius iprocius ir religini supratima apie pasauli. Vienintelis budas suvaldyt europos geroves smukima - pazabot idiotu antpludzio religinius iprocius. Kas nores - persiaukles ir pritaps prie nauju salygu. Metodai ziaurus - reikia principe skaidyt seimas, uzdraus religines bendrijas, vaikus auklet vakarietiskose mokyklose - bet ta turetu kazkas pradet daryt. Grieztesniais budais. Kitaip kursis religiniai anklavai ir prasides oragnizuotos nesamones... Dabar tik stichines kolkas tematom... Europa nezlugs kaip sistema. Tik gerove suprastes. O kaip matom is rinkimu rezltatu - zmones nelabai to nori Vatnykai aisku gieda, kad europa zlunga, bet yra ne taip. Is tikro as manau tiesiog valdzion renkami tie, kurie nebijos agresyviau keist istatymus.
Shinigami 2017-01-18 06:39
Ne religijoje problema, o religijos pamatuose. Tai yra tikėjime jog tu vienintelis teisus ir privalo būti taip kaip tu galvoji yra teisinga. Religingi asmenys neina į kompromisus. Tas pats ir su musulmonų imigrantais. Pasakė kažkas priimsim visus be jokių sąlygų, o kas nesutiks tiems duosim į snuki. Tada tie kurie ne sutinka taip pat eina į radikalizmą ir renka brexit, Hitlerį ir putina į valdžia. Ta pati daro nedidelė dalis vegetarų ir kitu, kurie nori uždrausti mėsa. Jie neina į kompromisus ir tai sukelia konfliktus.
Arns 2017-01-18 07:42
Drausti tai nėra ko, bet kurios pakraipos radikalai gali kelti pavojų. Tačiau jog su musulmonais reikia pradėti tvarkytis tai faktas. Pvz Belgija, Briuselis, Miolenbeko rajonas, policija bijo(!) patruliuoti pėsčiomis dėl užgauliojimų jų atžvilgiu ir vaikų mėtomų akmenų. Pabandyk būdamas ne musulmonu mest į policininką akmenį, būsi paauklėtas, sulaikytas ir su bauda arba paromis nubaustas. Yra įstatymai ir jie turi galioti visiems. Kitas pavyzdys - radikalėjimas Prancūzijos kalėjimuose. Negi sunku radikalus atskirti nuo "sveikų" žmonių, aktyviau sekti ką kaliniai skleidžia? Dabar visi žino problema, bet kokia tragedija, pažeisi kalinio teises jei ką nors darysi. Net jei vėliau tai kainuos kelis nužudytus žmones. Tai ką noriu pasakyti yra per didelis visokių "teisių" spektras vyraujantis Europoje. Jau senai tai nebe laisvė, o kažkas kaip religija kurianti , kuriems leidžiama tai kas negalima jaučiui.