10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–01–23)  ()


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-01-23 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–01–23)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  Kinija atšaukė 85 planuotų anglimi kūrenamų jėgainių statybą

Siekdama atitikti vyriausybės naujausiame socialinės ir ekonominės raidos plane išdėstytus anglies naudojimo planus, Kinija sustabdė 85 planuotų jėgainių statybos planus. Kinijos vyriausybė teigia investuosianti 2,5 trln juanių (£300 mlrd) į atsinaujinančios energijos sektorių

independent.co.uk

2:
  Tesla CEO Elonas Muskas teigia, kad antros kartos Autopilot įranga avarijų lygį turėtų sumažinti 90%

Po duomenų apie Tesla'os pirmosios kartos Autopilot rezultatus paskelbimo, iš kurių paaiškėjo, kad ją naudojantys automobiliai į avarijas pateko ~40% rečiau, Tesla CEO Elonas Muskas paskelbė, kad Autopilot komanda, naudodama antros kartos techninę įrangą, sieks sumažinti avaringumą 90%.

electrek.co

3:
  Vaistai nuo maliarijos sėkmingai gydo 26 metų amžiaus paciento smegenų vėžį

Antiautofaginis vaistas chlorochinas gali būti unikalus būdas atkurti kai kurių pacientų jautrumą gydymui.

sciencedaily.com

4:
  Suteikime visuomenei pasitikėjimo mokslininkais įrankius

Dėl dabartinio mokslo komunikavimo populiariojoje žiniasklaidoje, visuomenei suteikiamas klaidingas užtikrintumas. Kas yra tiesa? Kaip ją rasti, ir ar ji vis dar svarbi viešuose debatuose? Tai svarbūs klausimai, tačiau į juos rimtai atsakymų ieško tik žurnalistai. Mokslininkai turi susiimti, nes rizikuoja ir toliau marginalizuotis visuomenėje, kuri vis labiau svarsto įrodymus be jų.

nature.com

5:
  Pirmieji nerundantys GM obuoliai bus pradėti pardavinėti JAV jau kitą mėnesį

Okanagan Specialty Fruits išaugintus vaisius Arctic Apples 2015 metais patvirtino USDA, o pirmasis derlius surinktas pernai rudenį. Obuoliai modifikuoti, išjungiant geną, koduojantį rudimą sukeliantį fermentą polifenol oksidazę (PPO) tam, kad rustų lėčiau, nei įprasti obuoliai, ir bus pardavinėjami jau supjaustyti. Obuolių rudavimas yra evoliucinis gynybos nuo vaisėdžių vabzdžių mechanizmas

theverge.com




6:
  Nuo netikrų naujienų epidemijos gali išgydyti tik skeptiškesni skaitytojai

Netikros naujienos, skandalingumu tik siekiančios sugeneruoti daugiau paspaudimų ir tuo pačiu, daugiau pinigų jas sukūrusiems Makedonijos paaugliams. Tačiau cirkuliuodamos socialiniuose tinkluose, jos daro įtaką ir politikai. Ar negalime tiesiog paprašyti, kad Facebook ar Twitter užblokuotų netikras naujienas? Paprašyti galime, tačiau jie išjungti – ne.

scientificamerican.com

Pasidalinkite su draugais
(19)
(3)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: