Ypač greitas testas įvertinti kuris jūsų smegenų pusrutulis dominuoja  (6)

Visi žino, kad smegenų pusrutulių yra du. Vienų žmonių gerai išvystytas dešinysis, kitų – kairysis. Bet kaip žinoti, kuris dominuoja jūsų atveju?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikriausiai žinote testą su besisukančia šokėja? Yra ir geresnis testas. Pažvelkite į šį paveikslėlį. Kaip jums atrodo, į kurią pusę žiūri arklys? Į jus? Ar į priešingą pusę? O gal galite matyti abu variantus?

Gerai įsižiūrėkite, o atsakymą rasite kitame puslapyje.




Arklys žiūri į jus

Tai reiškia, kad labiau išsivystęs jūsų kairysis smegenų pusrutulis, o jūs esate logikas. Tikriausiai turite analitinį protą, jums nesukelia problemų ilgą laiką susikoncentruoti į „rutiniškas“ užduotis. Paprastai jums nesunku įsiminti didelius informacijos kiekius, palyginti visiškai skirtingus duomenis, sukurti logines grandines, kelti hipotezes, įsiminti skaičius ir numerius, ir t.t. 

Gyvenime jūs priimdami sprendimus paprastai remiatės logika ir sveiku protu. Jausmus ir intuiciją, žinoma, turite, bet jie niekada nedominuoja, kai jums tenka priimti sunkų sprendimą. Tuo atveju jūs linkę gerai viską apgalvoti ir pasverti visus pliusus bei minusus.

Arklys žiūri į horizontą

Tai reiškia, kad geriau išvystytas jūsų dešinysis smegenų pusrutulis. Tai reiškia, kad esate kūrybiškas ir intuityvus žmogus. Simbolius, vaizdus, metaforas, alegorijas suvokiate kur kas geriau, nei paprastus faktus. Jums visada gerai sekėsi „kūrybinės“ užduotys. Jūs nemėgstate mąstyti šabloniškai ir bet kokioje situacijoje bandote rasti naują, dar nepramintą kelią. Taip pat esate emocijų žmogus. Lengvai užmezgate santykius su naujais žmonėmis, taip pat lengvai užsidegate, jei kas nors nervina. Vaikystėje turėjote ypatingų gebėjimų kūrybos srityje. Galbūt gerai piešėte, galbūt užsiėmėte muzika. O gal gerai sekėsi lipdyti plastilinu. Kasdieniame gyvenime jūs gyvenate aistromis ir troškimais. Jūs retai apskaičiuojate savo veiksmus daug žingsnių į priekį, retai galvojate apie pasekmes. Jūsų šūkis: „Jeigu nori – pasiimk“. Santykiuose su kitais žmonėmis jums ne viskas taip sklandu, kaip norėtųsi. Nes tuoktis jūs galite tik iš meilės, ir jokiu būdu ne iš išskaičiavimo. Ir draugus renkatės pagal jų asmenines savybes, o ne atsižvelgdami į jų padėtį visuomenėje.

Lengvai persijungiate iš vieno vaizdo į kitą

Tai reiškia, kad abu jūsų smegenų pusrutuliai išvystyti daugmaž vienodai. Ir jūs savyje sujungiate šių dviejų žmonių tipų privalumus. Taip būna labai retai, tad jei esate tikri dėl savo rezultato – jus galima tik pasveikinti. Būti tokia harmoninga asmenybe su tokiu idealiu proto ir jausmų balansu – jau savaime yra pasiekimas ir neįprastas reiškinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(67)
(37)
(30)

Komentarai (6)