Paskelbta kada pasirodys Kremliaus valdovo užgaida - Putinmobilis (Video)  (1)

Mokslinis automobilių ir variklių tyrimo institutas (NAMI) užpatentavo Rusijos politiniam elitui skirtų limuzinų ir sedanų dizaino pavyzdžius. Neoficialiai šie automobiliai vadinami Putinmobiliais, nes tai – Kremliaus valdovo užgaida.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-02-10 Paskelbta kada pasirodys Kremliaus valdovo užgaida - Putinmobilis (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Primename, kad kadaise Rusijos prezidentai Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas beveik panašiais žodžiais išsakė mintį, jog važinėti vokiškais „Mercedes Benz“ markės limuzinais jie jau nebenori. Neva ir Rusijos automobilių pramonė pakankamai pajėgi sukurti ir pagaminti „tėvyninį“ rusišką limuziną, kuriuo Kremlius galėtų pasipuikuoti prieš kitų valstybių vadovus.

Taip 2014 m. atsirado nacionalinės svarbos projektas „Kortež“, į kurį Kremlius, negalutiniais duomenimis, investavo 180 mln. eurų. Kol kas pinigai kaip į balą. Nebent kada nors pavyktų „Aurus“ sėkmingai pardavinėti Rusijos rinkoje. Kaip galvojate, ar Putinmobilis bus tikrai rusiškas?

Norėjo suburti Rusijos gamintojus

Iš pradžių buvo numatyta, sujungus visų Rusijos automobilių gamyklų pajėgas, sukonstruoti limuziną, visureigį ir miniveną. Tačiau nei susivienijimas „Sollers“, nei bankrutavusi „Marussia“, nei ZIL nesugebėjo sukurti originalaus limuzino V.Putinui ir jo palydai. Todėl galiausiai nuspręsta skolintis variklį iš „Porsche“. Dizainą kūrė Rusijos atstovai. Jau 2016 m. gegužę buvo pradėti patentavimo dokumentai. Neprabėgo nė metai, kol tapo aišku, kad dizainas bus patvirtintas.

„Auksiniai“ Putinmobiliai

Pranešama, kad Kremliaus valdovų automobiliai bus vadinami „Aurus“. Šį žodį sudaro dvi santrumpos: „Aurum“ (auksas) ir Rusija. Sukurti net keli „Aurus“ logotipai, kol kas neapsispręsta, kuris bus naudojamas. „Aurus“ neva simbolizuoja Rusijos svarbą ir pirmavimą prieš kitas valstybes. Ne veltui grafinė šio prekinio ženklo išraiška – keturių spindulių žvaigždė.

Sutaps su nauja V.Putino inauguracija?

Preliminariais duomenimis, naujasis limuzinas kuriamas naujojo Rusijos prezidento inauguracijai, kuri vyks po metų. Motor.ru praneša, kad išskirtiniai, Rusijos politiniam elitui skirti automobiliai, į ypatingąjį Kremliaus garažą (GON – garaž osobovo naznačenija) atvažiuos jau 2017 m., o visuomenė galės juos apžiūrėti 2018 m. gegužę, kai bus inauguruojamas naujasis valstybės vadovas.

Kiniška „Bentley“ kopija

Abu automobilio modeliai – gana konservatyvaus, britiško stiliaus. Dėl didelių chromuotų grotelių šių automobilių priekinė dalis atrodo labai monumentali. iš esmės, kaip pažymi kritikai, „rusiški“ automobiliai savo dizaino sprendimais labai primena „Bentley“ ir „Rolls Royce“. Tiksliau, yra prastesnės jų kopijos.

Leidinys „Avtovzgliad“ apibendrina: „Gal ir smagu, kad rusai nusitaikė į geriausius pasaulinius pavyzdžius. Tik tenka apgailestauti, kad kopijuoja dizainą aklai – kaip kinai“. Kita vertus, labai gali būti, kad dizaineriai iš tiesų siūlė ir gerų originalių idėjų, bet jos buvo nugesintos. Nes Rusijos elitui negali būti nieko geriau už „Rolls Royce“ ir „Bentley“. Tegul ir netikrus, nuplagijuotus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(20)
(-11)

Komentarai (1)