10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–02–27)  (2)


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-02-27 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–02–27)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  ŽIV vakcinos terapija suteikė penkiems žmonėms galimybę kontroliuoti virusą be vaistų

Penkiems ŽIV viruso nešiotojams nebereikia naudoti vaistų, o jų kraujyje virusas neaptinkamas – dėl naudojamos valcinos. Nors dar tik bandymų pradžia, vienas dalyvis vaistų nebenaudoja septynis mėnesius.

newscientist.com

2:
  NASA atrado 7 į Žemę panašias planetas, besisukančias apie žvaigždę vos už 40 šviesmečių

Šios ultrašaltosios nykštukės TRAPPIST-1 sistemoje aptiktos 7 planetos, iš kurių trijose galėtų būti skystas vanduo ir gyvybė

vox.comtechnologijos.lt

3:
  Kalbėjimas su vaikais apie mokslą, technologiją, inžineriją ir matematiką pagerina jų testų rezultatus ir domėjimąsi karjera

Naujas tyrimas parodė, kad tėvai, kalbėdami su vaikais apie mokslo ir matematikos svarbą, gali padidinti jų kompetenciją ir susidomėjiąmšia sfera.

news.uchicago.edu

4:
  Pirmosios kvantinių kompiuterių dvikovos rezultatas – dvejopas

Atliktas eksperimentas, kuriame du pagal skirtingas technologijas sukurti kvantiniai kompiuteriai rungtyniavo, spręsdami vienodą užduotį. Vienas kompiuteris buvo spartesnis, kitas – patikimesnis. Bet svarbiausia, kad pirmą kartą kvantiniai kompiuteriai palyginti tarpusavyje, kas gali padėti paspartinti jų vystymą.

sciencemag.orgtechnologijos.lt

5:
  Biologai siūlo atlikti visų Žemės gyvybės formų genomų sekoskaitą

Smithsonian universiteto bioįvairovės genomo iniciatyvos ir Shenzhen, Kinijoje įsikūrusios genų sekoskaitos milžinės BGI organizuotame susitikime nedidelė tyrėjų grupė paskelbė ketiną nuskaityti „visos Žemės gyvybės” geneteinę medžiagą. Kelis milijardus dolerių atsieisiantis planas pavadintas Earth BioGenome Project (EBP). Iš pradžių ketinama susitelkti į visų eukariotų (ląstelėse turinčių branduolį) – visų gyvūnų, augalų, vienaląsčių, amebų – genomus.




6:
  Nefirminis pakavimas padeda mesti žalingą įprotį

Įrodymas – pakete. Visų cigarečių įpakavimų suvienodinimas mažina teigiamus jausmus, kuriuos rūkantieji sieja su tam tikra rūšimi ir taip darosi lengviau mesti, rodo Australijoje atliktas tyrimas. Australijoje įpakavimo suvienodinimas įvestas 2012 metų gruodį. Nuo 2010 iki 2013 kasdien rūkančiųjų Australijoje sumažėjo nuo 15,1% iki 12,8% – rekordinis sumažėjimas. Skambučių į norinčių mesti rūkyti pagalbos liniją po šios priemonės pritaikymo, padaugėjo 78%.

newscientist.com

Pasidalinkite su draugais
(22)
(0)
(22)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: