Vyras ketvirtį amžiaus naudojo rankinę granatą vietoje plaktuko riešutams gliaudyti: absurdiška istorija palikusi vieną neatsakytą klausimą  (4)

Vyras iš Šaansi regiono (Kinija) buvo šokiruotas, kai sužinojo, kad net 25 metus naudojo seną rankinę granatą riešutams lukštenti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyras, pavarde Ran iš Arkango miesto, pasakojo žurnalistams, kad jis reguliariai naudojo prietaisą pastaruosius 25 metus graikiniams riešutams lukštenti. 

Tačiau vos prieš kelis mėnesius vyras nusprendė nebenaudoti šio prietaiso, kai policijos komisariate perskaitė lankstinuką apie sprogmenis bei saugumą. Tik tuomet jis suprato, kad su neteisėtu ir pavojingu prietaisu daužo riešutų kevalus. 

Sužinojęs, kad jo naudojamas prietaisas yra rankinė granata, vyras perdavė ją policijai, kuri tiria, ar granata vis dar veiksminga ir gali sprogti. Ji neturi žiedo ir greičiausiai buvo pagaminta praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje. 

Granatos įprastai sprogsta, kai išimama saugumo svirtis ir objektas metamas tolyn. Granatai sukantis ore, ji detonuoja joje esantį gruntą ir uždega saugiklį, kuris tuomet sudega iki pat detonatoriaus.

Pats Ranas sako, kad rankinę granatą, kaip plaktuką riešutams gliaudyti, jam padovanojo draugas 1991 metais. Tiesa, jis nepasakė, koks tai buvo draugas. Šiai žiniai pasklidus internautai ėmė šaipytis iš vyro ir klausinėti, kodėl draugas jam galėjo padovanoti tokią dovaną. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(18)
(-7)

Komentarai (4)