Dar viena staigmena iš Elono Musko: įkūrė naują įmonę  (5)

Kompanijų „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas įkūrė naują startuolį, kuriam keliamas tikslas – sukurti technologiją, kuri sujungtų žmogaus smegenis su kompiuteriu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai įkurta kompanija, kurios veikla finansuojama asmeninėmis E. Musko lėšomis, užregistruota kaip „medicininių tyrimų“ įmonė. Joje jau sutiko dirbti keli šios srities mokslininkai. Jų planas – smegenyse implantuoti mažyčius elektrodus, kurie būtų prijungiami prie kompiuterio ar kito panašaus įrenginio.

Šios srities specialistai svarsto, kad ateityje žmonės galės išsiųsti ar atsisiųsti savo mintis – paprasčiau sakant, technikos įrenginius bus galima valdyti vien mintimis. Kitas šios technologijos panaudojimo būdas – išplėsti žmogaus atmintį.

Nors moksliniai tyrimai atliekami jau seniai, tokios „smegenų-kompiuterio“ sąsajos iki šiol egzistavo tik mokslinėje fantastikoje. Neuromokslininkai iki šiol labai menkai supranta, kaip veikia smegenų neuronai, o invazinės smegenų operacijos kelia didelį pavojų paciento gyvybei.

„Žmonės palankiau žiūri į smegenų implantus, jei rimtai serga ir operacija gali jiems padėti. Daugumai sveikų žmonių vien mintis apie kaukolės pravėrimą nuteikia nejaukiai“, – sakė neuromokslininkas Blake'as Richardsas iš Toronto universiteto.

E. Muskas yra vienas aktyviausių Silicio slėnio verslininkų: jis vadovauja elektromobilių gamintojui „Tesla“, kosminių skrydžių kompanijai „SpaceX“, taip pat ėmėsi greitųjų traukinių projekto „Hyperloop“, tunelių rausimo po Los Andželu, Australijos aprūpinimo elektros energija ir kitų projektų.

Apie „Neuralink“ savo „Twitter“ paskyroje E. Muskas rašė: „Bus sunku rasti tam laiko, tačiau egzistencinė rizika yra per didelė to nedaryti.“

Išsamiau apie savo naująjį startuolį verslininkas žada greitu metu papasakoti.

Parengta pagal BBC ir Theverge.com inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai (5)