Tai būtų skandalas medicinoje: antibiotikai skatina vėžio atsiradimą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M134 2017-04-10 10:12
Manau tai yra pradžia iš daugybės straipsnių serijos, kaip geriau nevartoti antiobiotikų, nes jie kenksmingi. Bet tikroji priežastis - reikia mažinti jų vartojimą, nes darosi neveiksmingi.
immortallt 2017-04-10 10:53
Antibijotikų skyrimas ir vartojimas turi būti daug griežčiau kontroliuojamas, bet be antibiotikų daugumos čia jau nebūtų.
obuglas 2017-04-10 14:53
kada žmonės supras, kad antibiotikų kursas 7 dienos yra 7 dienos, o ne 4 dienos (nes jau gerai jaučiuosi ir man nebereikia, o gydytojai nieko nesupranta). Antibiotikų skyrimas yra kontroliuojamas - be recepto nenusipirksi. O kaip sukontroliuoti, kad jis būtų tinkamai vartojimas, kaip sukontroliuoti, kad anksčiau paskirtų vaistų likučio nesunaudotų giminės, draugai ir pan.? Nes pvz. prieš virusinius susirgimus antibiotikai nepadeda, o esant grybeliniams juos vartoti reikia ypač atsakingai. Amerikoje berods tuberkuliozės gydymo metu jeigu žmogus ateina į atitinkamą vietą susileisti vaistų, gauna paskatinimą (pinigai, nuolaida), bet tai labiau orientuotą į socialinį pakraštį. Nemanau, kad tai padėtų bendrai.
mobilunkas 2017-04-11 08:46
cia tik dabartines rekomendacijos kad antibiotikus reikia vartot 7 dienas, ateis laikas ir pasikeis rekomendacijos. Jei uzsikretei mikrobu kurio neturetu but organizme- sifilis, laimo liga ir pan, antibiotikus reikia vartot kol neliks ne vieno gyvo galincio daugintis mikrobo, jei susirgai mikrobu kuris pastoviai gyvena musu organizme, tik del nezinomu priezasciu jo kiekis labai padidejo antibiotikus reikia vartot nuo vienos tabletes iki nekonkretaus laiko, bet jis gali but ir 1 diena ir 4 ir net gali but jog 7 dienos yra ziauriai per daug
immortallt 2017-04-11 09:09
Na antibiotikus pradės duoti tik ligoninėse, tada bus tvarka. Nebaigsi kurso be paaiškinamos priežasties - nebegausi daugiau niekada.