Link Žemės artėja išskirtinai didelis asteroidas (Video)  (1)

„Daily Mail“ rašo, jog išties didžiulis kosminis objektas šiuo metu artėja link mūsų. Mokslininkų teigimu, net 1,4 kilometro skersmens asteroidas, pavadintas vardu 2014 JO25, šio mėnesio viduryje praskries pro Žemę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš trejus metus astronomų pastebėtas asteroidas neturėtų sukelti didesnio pavojaus, tačiau neatmetama, jog vieną dieną jis gali pražudyti visą žmoniją. Tačiau NASA tikina, kad tai nebus artimiausiu metu.

Kaip tvirtina NASA specialistai, asteroidas 2014 JO25 prie Žemės priartės balandžio 19-ąją. Laimei, tarp Žemės ir asteroido bus pakankamai saugus atstumas – apie 1,7 milijono kilometrų. Palyginimui, atstumas tarp Žemės ir Mėnulio yra apie 4,6 karto mažesnis.

Mokslininkai teigia, jog tai bus arčiausiai Žemės priartėsiantis tokio dydžio asteroidas per pastarąjį dešimtmetį. Viliamasi, jog panašus scenarijus nepasikartos dar artimiausius 400 metų.

Pirmą kartą šį asteroidą pastebėjo „Mt Lemmon Survey“ mokslininkai 2014-ųjų gegužę. Yra sunku nuspėti asteroido tikrąjį kalibrą, tačiau teigiama, jog jo diametras svyruoja tarp 640 metrų ir 1,4 kilometro. Apie jo skriejimą Žemės link NASA mokslininkas Ronas Baalke‘as savo paskyroje „Twitter“ visus perspėjo dar pernai.

Nors šį kartą asteroidas ir nekelia jokio pavojaus, NASA jį apibūdina kaip „potencialiai pavojingą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai (1)