Rusiją kosmine valstybe galima vadinti tik iš inercijos: štai kaip amerikiečiai 2018 m. galutinai nukonkuruos erdvėlaivius „Sojuz“ (Video)  (1)

Kompanija „Boeing“ paviešino reklaminį filmą apie kuriamą ir tobulinamą erdvėlaivį „CST-100 Starliner“ ir jo skrydį į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-04-12 Rusiją kosmine valstybe galima vadinti tik iš inercijos: štai kaip amerikiečiai 2018 m. galutinai nukonkuruos erdvėlaivius „Sojuz“ (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Futuristiniame vaizdo klipe rodoma, kaip šią kosminę transporto priemonę kartu su astronautais į orbitą iškelia raketa „Atlas V“. Startas vykdomas komplekse SLC-41, esančiame Floridoje, Kanaveralo iškyšulyje, JAV karinių oro pajėgų bazėje.

JAV jau nukonkuravo Rusiją?

„CST-100 Starliner“ kartu su kompanijos „SpaceX“ sukurtu erdvėlaiviu „Dragon V2“ ateityje turėtų pakeisti rusiškus erdvėlaivius „Sojuz“.

Iš esmės Rusiją kosmine valstybe galima vadinti tik iš inercijos – dėl sovietmečio techninio proveržio. Juo labiau, kad nuo 2018 m. JAV žada į TKS savo astronautus pristatyti jau nebe rusų erdvėlaiviais – pasirašė sutartį su „Boeing“ ir „SpaceX“.

Jos gamina erdvėlaivius CST-100 („Starliner“) ir „Dragon V2“. Sutarčių suma viršija 4,2 mlrd. dolerių. Vis mažiau su Rusija reikalų turi ir Japonija – krovinius į kosmosą bandys gabenti pati.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(36)
(4)
(32)

Komentarai (1)