Grotestiška situacija: kodėl moderniausios medicininės įrangos turime daug daugiau nei pačios turtingiausios pasaulio valstybės, bet tyrimų turime laukti mėnesius ar metus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2017-04-17 10:47
Nieko naujo. Ta daro praktiškai visos valstybinės įstaigos. Juk pinigai ne jų, o mokesčių mokėtojų. Tai kam taupyti? Mano bendradarbis sakė, kad buvo pas pažįstamą valstybinėje įstaigoje. Ten prieš dešimtmeti buvo pripirkta ploterių brėžinių spausdinimui, ne todėl kad jų reikėjo, bet todėl, kad reikėjo įsisavinti valstybės skirtus pinigus. Daugiau nei puse tu ploterių, per dešimtmeti net nebuvo pajungti į elektros tinklą ir laikomi dulkėms rinkti. Apie tokius pirkimus, kai perkama ne todėl jog reikia, bet todėl jog buvo skirta pinigų pirkimams girdėjau ne karta. Kita vieta kur švaistomi pinigai yra ežerų valymas. Kaip tik žinau viena atvejį kai verslininkas norėjo išžvalgyti keletą ežerų, nustatyti juose sapropelio kiekius ir kokybę. Tada sapropelį iškasti ir parduoti. Taip valstybė butu gavusi mokesčius už išgautus gamtos išteklius, gautu PVM, gautu pelno mokesčius, sapropelis butu panaudotas gydimo įstaigose, procedūroms. Kas dar papildomai sugeneruotu mokesčių. Bet, pusėje ežerų buvo atsisakyta leisti žvalgybą. Viename ežere negalėjo žvalgyti, nes tas ežeras jau yra "valomas". Tai yra savivaldybė paprašė paramos iš ES ir iš valstybės biudžeto, kad už kelis milijonus išvalytu ežerą nuo dumblo. Tai valstybės biudžetui kainuoja milijonus. Mokesčiai už gamtos išteklius nerenkami (nes išteklių nėra, nes kol jis neišžvalgytas tol jis ne gamtos išteklius). Žinoma, ta dumblą (sapropelį) valytojas parduoda kaip trašą vietiniams ūkininkams. Bet kadangi pardavimas nelegalus tai ir mokesčiai nemokami. Paprastai sakant, valdininkai nenori surinkti pinigus į valstybės biudžetą, nes nuo to nieko negaus. Bet jei pasakys, kad atlieka valymo darbus, galės už padidinta kainą pasamdyti kokio giminaičio įmonę jį "išvalyti".
evaldosia 2017-04-17 15:18
šeimos gydytoja nusiuntė plaučių prašviesti į santariškes.prieš mane buvo žmogus,po manęs,ne.20 min palaukiau kol radiologė išduos diagnozę,nes matyt ne iš vieno kabineto ateina nuotraukos.kas liečia sudėtingus tyrimus,tai ir valstybinės įstaigos(vėžio institutas santariškėse) ir šeimos klinikos gydytojai siunčia pas privatininkus(kardiolitą).jaučiasi privatininko įtaka .ten aišku damokėt reikia ,bet kažkaip iš sveikatos draudimo privatininkas pinigus išlupa?gaunasi kad privatininkas pelną gauna,o valstybinės įstaigos neša nuostolį.nereikia pamiršti kad valstybė tai jos piliečiai,o ne valstybės tarnautojai.negalima palikti tokios netvarkos sveikatos apsaugos sistemoje.vėžio innstitute skundžiasi daktarai kad atlyginimai maži,ligoniams.įdomu sužinoti kokie tai atlyginimai,ar paremti juos reikėtu pinigais?
Vytax 2017-04-17 17:09
Nieko nesupranti. Tvenkinių dugnus užpils poli-aliuminio chloridu, dugną rausiančias žuvis išgraibys tinklais. Žemės ūkį apskritai uždraus (na gerai, bus ten kokie tai „biodinaminiai“ ar „eko“ ūkiai ES pinigams įsisavinti). Tada ežerų vandenėlis bus skaidrus it krikštolas. Ir galės visokie „malinauskai“ pliuškentis ir savo dvarelius ant krantų statytis.
audriusn 2017-04-18 13:25
kol uz tokias bliadstvas nebus asmenines atsakomybes su susaudymais tol ir bus bardakas.
islyva 2017-04-18 21:13
tos eiles visiskai dirbtines . pats biski pagedau ir tenka lankytis antakalnio poliklinikoje . eiles po 2-3 savaites echoskopui , pas akiu 2 savaites , BET su moki 13 ( beveik ) eu ir pokst tu jau sekqncia diena ar net valanda gali begti pas norima daktara ar norima procedura. daro babkes ligonines is eiliu ir tiek