Laiko keitimas lietuvius užkniso galutinai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-04-20 13:04
Visi žino, visi šneka, visus užknisa jau dešimtmečiais, visi supranta kad tai nereikalinga atgyvena, bet kaip sukinėja, taip sukinėja laikrodį.
ktulu 2017-04-20 13:07
O man tas laiko sukinėjimas visiškai nedaro įtakos. Dar netgi smagu būna, kai įvedamas žiemos laikas - ilgiau rytais pamiegot galiu. Pavasarį grįžtant prie vasaros laiko, kažkokių neigiamų pasėkmių irgi nejaučiu. Netgi atvirkščiai, džiugina ilgesni vakarai. Jei jau sugalvotų atsisakyti laiko sukinėjimo, mane neramina vienas dalykas. Prie kokio laiko mes pasiliktumėm. Jei prie vasaros - man tinka, vasarą ilgi šviesūs vakarai, žiemą irgi nereikės kentėt tamsos nuo 15 val. dienos. Tačiau jei paliks žiemos laiką, kuris kaip suprantu yra mūsų tikrasis laikas pagal geografinę padėtį, tuomet būčiau visom penkiom už laiko sukinėjimo palikimą.
immortallt 2017-04-20 13:15
Kadangi bambekliai rėkia garsiau, tai pavadinama "visi". Likti turėtume prie žiemos laiko.
kestutisz 2017-04-20 13:30
Taip tiesiog lengviau - nieko nedarai, o jei ką tai maskva ar briuselis liepė. Na ir dar honorarai kiekvienais metais po du kartus už praktiškai tą patį turinį. Ir viskas.
Sigitas.lk 2017-04-20 13:31
Na negali pasakyti kad bambekliai rekia garsiau, kai is 1000 zmoniu 800 pasisako uz. Cia jau labai ryski dauguma. O ir pats asmeniskai nepayzstu nei vieno kam patiktu laiko sukinejimas.
aurimokas 2017-04-20 13:40
Informacijos ir technologiju amziuj isvis sitas klausimas nebeturetu buti keliamas. Visi elektriniai laikrodziai patys persisuka kai ateina metas. Ir kaip vienas politikas sake tik karvei neaisku su tuo laikrodziu sukiojimu.
immortallt 2017-04-20 14:09
Jei tinkamai neatlieki apklausos, tai skamba maždaug taip: apklausiau save ir ekstrapoliavau duomenis visai Europos populiacijai. O šiaip nepatinka ir mokesčius mokėti daugumai. Gal ir dėl to reiktų visuomenės atsiklausti? O jei jau daryti apklausą dėl laiko sukinėjimo atsisakymo, tai reiktų klausti, ar norite visam laikui likti prie žiemos laiko?
Absoliutas 2017-04-20 14:29
Ir del per dideliu kainu, ir per dideliu mokesciu, ir del per mazu atlyginimu... del visko reikia atlikti apklausas ir atsiklausti visuomenes nuomones.
Audrius 2017-04-20 14:59
off-topic, immortallt, kaip didelis liberalu fanas, kaip jautiesi, suzinojes, kad tavo partijos vadovybe (hence ju stumiamos idejos) buvo nupirkta vieno LT koncerno? Nesijauti manipuliuojamas?
2017-04-20 15:28
Man būtų įdomu pamatyti statistiką tų 80-ies procentų, kuriems nepatinka sukiojimas, ką jie mieliau rinktųsi – ar sukioti laiką, ar likti prie žiemos laiko su trumpesniais šviesiais vakarais? Gudrūs pabambėti, bet kažin ar pagalvoja, kad nesukinėjimo atveju būtų įvestas žiemos laikas visada... Kiek teko susidurti, tai tie bambekliai galvoja, kad būtų paliktas vasaros laikas... Ak, kaip patogu...
immortallt 2017-04-20 15:39
Bambekliai dėl to ir bamba, kad jie negalvoja nė vienu žingsniu į priekį. Elementariai dėl mažų pensijų bamba turbūt daugiau nei 80% ir turbūt visi jie balsuotų už pensijos dvigubinimą. Bet ar būtų tokie greiti balsuoti už vienintelį įmanomą variantą: Ar pritariate padidinti pensijas 200% keliant mokesčių SoDrai įmoką 100% (na kitos išmokos nedidėtų) ir nuo savo 1,000€ algos sumokėtumėte dar papildomus 450€ (liktų į rankas tik 650€)? Ir staiga pritariančių pensijų augimui liktų mažiau, nei yra pensininkų.
kestutisz 2017-04-20 15:53
Aš asmeniškai už tą laiką kur keltis vėliau, dar labiau už UTC (kad turint serverių visame pasalyje nereiktų sukti galvos persiskaičuojant laiko zonas) :) Bet pasitenkinčiau bent jau nesukiojamu laiku, nes jis na neturi jokios praktinės naudos. Nebent gal "vyturiams", kad vasarą kitus užknisti galėtų dar anksčiau :)
2017-04-20 16:00
Juntamas efektas „pamiegoti ilgiau“ tėra vienkartinis. Ir juo labiau koks gi skirtumas, kai laikas sukamas savaitgalio naktį. žmonės savaitgaliais taip are taip linkę pamiegoti ilgeliau... o va +1 val. šviesos vakare, tai jau gaivos gurkšnis sielai . Na, bet visokių žmonių būna. teko pažinoti žmogų, kuriam nepatinka saulėtos dienos, ir džiugauja, kada būna apniukę...
trapecijus 2017-04-20 16:03
Čia tikriausiai tik man vienam laiko sukinėjimas į naudą Kadangi oficialus darbo laikas man prasideda 8val., tai žiemą ir pradedu 8val., nes dar anksti. Vasarą jau 7 būnu darbe net ir po laikrodžio pasukimo ir baigiu valanda ankščiau. Patinka man į darbą važiuot žiemą švintant, o vasarą jau saulei patekėjus. Man asmeniškai būtų nepatogumas, jei būtų atsisakyta laiko sukinėjimo. Tas pats mano žmonai - lygiai taip pat džiaugiais, kad nereikia žiemą tamsoj keltis, o vasarą jau taip nuo šviesos atsibunda dar gerokai prieš žadintuvą.
boom 2017-04-20 16:17
Jei nesukinėti, tai astronominiu požiūriu reiktų likti prie žiemos laiko. Vieniem sukinėjimas patinka, kitiem vasaros laikas, o aš už žiemos laiką būčiau
Natter 2017-04-20 16:20
O aš už sukiojimą laiko, bet ne tokį nesąmoningą, kaip dabar, nes pagal mane žiemos laikas turėtų būti sukamas į priešingą pusę nei dabar ir patartina ne valandą, o kokias 4-5 ias nes nesuprantu prasmės, kai atsikeli dar tamsu, o gryžti namo jau vėl tamsu, visas šviesus laikas turi būt skiriamas darbui, o ne gyvenimui . O jei rimtai, tai jeigu padaryt nesukiojamą tai tik palikt vasaros laiką, nes žiemos laikas yra visiška nesąmonė.
kernel_panikuoja 2017-04-20 16:47
Esme ne laiko reguliavimas, o du kartus i metus miego rezimo priverstinis keitimas. Man, kaip reguliariai besilaikanciam miego rezimo, visiskai nera noro pora sykiu i metus priverstinai keleta dienu adapuotis prie valandos pokycio, kuris man asmeniskai smarkiai jauciasi.
Shinigami 2017-04-20 17:05
Man tai nėra didelio skirtumo tarp sukinėjimo ar nesukinėjimo. Tarp vasaros ir žiemos laiko. Nes kad ir kaip bebūtu, žiema vis tiek įdarbą atvažiuoju naktį ir išvažiuoju naktį. Nepriklausomai ar laikas suktas ar ne. O vasarą, visada keliuosi anksčiau nei žadintuvas, nes kai ryte spigina pro langus ilgiau nesimiega. Bet mano bendradarbiui šis vasaros laiko persukimas nepatyko. Turėjo su dukra eiti į kinoteatrą, bet užmiršo persukti laikrodį, todėl pusvalandžių pavėlavo. Laikrodis ant rankos automatiškai nepersisuką, kaip ir visi kiti laikrodžiai namie ant sienų.
dawid90 2017-04-20 18:02
Na taip, karvės gi nesupranta.
AAA000 2017-04-20 18:05
as tai siulyciau siektiek kitaip sprest problema. laika sukiot yra nesamone. reikia palikt ziemos laika kaip atskaitos taska. darbas visur Lietuvoje prasideda nuo 8 valandos. o vakarinej Lietuvos daly, kur patenka i kita laiko juosta - darbas prasideda nuo 9 val. ir tiek. visi zinotu sita niuansa ir tiek. ir niekam protas nesiknistu su tais persukiojimais. ivedinet dvi laiko juostas manau irgi butu nesamone. bet i gamtini atitikima atsizvelgt irgi manau butina - kad nesipjautu kvailiai, bugtai neissimiega, ar ten tipo laiko zona jiems bloga del menulio fazes ... o ziema galima sutrumpint darbo valandas iki 7, jei jau visi ten kencia masiskai nuo tos ziemos itakos. arba pakelt darbo ikainius istatyminiam lygyje, kad ziema sakykim valandinis ikainis didinamas 20%. kaip kompensacija. ir darbdavys gali rinktis. arba moket minimuma uz 7 darbo val, arba moket ziemos prieda. i darbo kodeksa itraukt. va su tokiu variantu manau butu 80% patenkinti --------- kritikuot viska galima. o ka siulot - protingieji kurmiai?