Donaldas Trumpas žengia žingsnį leisiantį šaliai pritraukti milijardus dolerių ir sukurti daugybę darbo vietų. Tačiau yra vienas bet (Video)  ()

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė prezidentinį įsaką, kuriuo siekiama panaikinti draudimą išgauti naftą ir dujas Arkties ir Atlanto vandenyno pakrančių zonose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, tai leis Amerikai pritraukti „milijardus dolerių“ bei sukurti darbo vietų.

Tačiau D.Trumpas nepaminėjo aplinkosauginio tokio draudimo, kurį įvedė jo pirmtakas Barackas Obama, racionalaus pagrindo.

„Mūsų šalis gali pasigirti neįtikėtinais gamtos ištekliais, įskaitant dideles naftos ir dujų atsargas pakrančių zonose, bet federalinė valdžia neleido vykdyti žvalgybos ir gavybos darbų 94 proc. šių pakrančių zonų, – JAV prezidentas sakė Baltuosiuose rūmuose susirinkusiems žurnalistams. – Tai atima iš mūsų šalies galimybę potencialiai sukurti tūkstančius darbo vietų ir gauti milijardus dolerių.“

D.Trumpo įsake raginama peržiūrėti B.Obamos valdymo laikotarpiu įvestus draudimus, kad būtų sudarytos sąlygos „vystyti pakrančių zonas, gauti iždui daugiau pajamų ir sukurti darbo vietų mūsų žmonėms“.

B.Obamos pasiūlytas draudimas vykdyti naujus gręžimo darbus JAV vandenyse Arkties vandenyne prie Aliaskos krantų bei 31-ame povandeniniame kanjone Atlanto vandenyne buvo patvirtintas praėjusių metų gruodį, remiantis 1953 metais priimtu įstatymu.

Išorinio žemyninio šelfo teritorijų aktas suteikia JAV prezidentui galių uždrausti naudoti šiuos plotus komerciniams tikslams. Ankstesni JAV prezidentai – Dwightas Eisenhoweris ir Billas Clintonas – taip pat rėmėsi šiuo dokumentu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: