Trūksta energijos ar esate pavargę? Vienas sprendimas gali labai padėti  ()

Jei rytais ar dieną jums trūksta energijos, neskubėkite pasiduoti pagundai išgerti puodelį kavos. Tyrimai rodo, kad yra kur kas efektyvesnis būdas pasijusti energingesniu, rašo Dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kineziologijos prof. Patrickas J. O’Connoras teigia, kad kava energijos suteikia tiek pat kiek ir placebo efektas, tačiau fizinis aktyvumas iš tiesų gali išblaškyti visus miegus.

Tyrimui buvo parinkti ofise dirbantys žmonės, kurie didžiąją dalį dienos dirba su kompiuteriais ir neturi daug laiko pajudėti. Skirtingomis dienomis jie arba vartodavo kapsules su kofeinu, arba gaudavo placebą, arba 10 minučių lėtų tempu turėdavo laipioti laiptais (tai prilygsta maždaug 30 aukštų).

Tai puikiai tinka ofiso darbuotojams, kurie neturi laiko darbo metu nueiti į sporto klubą, tačiau 10 min. tikrai gali atrasti.

Tyrimas parodė, kad nei kava, nei fizinė veikla, iš esmės nepagerino dėmesio ar atminties, tačiau lipimą laiptais sustiprino motyvaciją dirbti. Tuo tarpu 50 mg kofeino tokio efekto nesuteikė.

Taigi, trumpas pasivaikščiojimas ar lipimas laiptais, vietoje važiavimo liftu, gali sustiprinti jūsų norą dirbti ir suteikti energijos tuo pačiu sumažinant suvartojamo kofeino kiekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(37)
(9)
(28)

Komentarai ()