II-ojo pasaulinio karo įžanga, apie kurią mažai ką esate girdėję: kaip 1937 metų pavasarį bombų liūtis nušlavė Gernikos miestą (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2017-05-06 18:54
Laukiam Arno komentaro, kad čia viskas normalu ir pateisinama.
ArtVrb 2017-05-07 16:57
Ko noret is diktaturos. Net is seimo negali grupele nusprest ko nori visa tauta. O tuo labiau karo metas. Visi atsitraukimo keliai ir padariniai buvo paskaicioti pries pradedant kara garantuoju. O Daba visi sako ivyko tas anas. Baisu, bet zmones nepasimoko ir istorija kartojas ir kartojas. Karai vyksta net sio metu prisidengia kazkokia demokratija ir panasiu briedu. Stipresni visada savo nuomone persa per prievarta. Bet kartais gaunas atvirksiai kaip is impulso veiki. Geriau kontroliotu zmones gimstamuma, sunaikintu valiuta, dirbtu vienas kito naudai. Daugiau nemokamu svetimo ystaigu su reikalingu mokslu, pasauly galima grazesni ir svaresni padaryt, panaikint sienas tegul zmones auga dvasiskai ir protiskai ir moraliskai. Viskas ymanoma tik zmones masto dar kaip primatai. Nebutu nei karu nereiketu pult vienas kito nei del naftos nei pirst religijos savo kazkam... Viskas bendra butu, ir niekas nenuoretu turet kazko daugiau nes viska visi turetu. Manau zmones turi mokytis nuo mazens atsikratyt noro turet daugiau ir geriau.Butu saugu visur ir visi gyventu puikiai vienas kita suprastu ir nemirtu nuo infarkto anksciau laiko apkraudami sirdy is savo pavydo.
SaMaras 2017-05-07 19:30
ou ou ou... čia tai jau pavarei. Bus pasaulinė valstybė, kuri kontroliuos gimstamumą ekonomiką ir pan, nebus pinigų, visi bus lygūs ir dirbs kiek tik galės visuomenės naudai, nereikės religijos, nemokama medicina, švietimas ir kt.. idėja tikrai labai graži.. ponas Uljanovas pradėjo nešti šitą saulę į pasaulį, o ponas Džiugašvilis nešė ir tiesiai pas mus.. kas gavosi manau visi žinom.. matai, neužtenka vien gražių idėjų..
ArtVrb 2017-05-07 21:30
Visu pirma tai turi prasidet ir zmones nesugest turetu progreso metu. O jau karta po kartos manau butu rezultatas. Kaip nebus zmoniu kiekvienas savy dabar turi. Nemegstam rusu/lietuviu/lenku ar pns savo vaikams ta paty persa,taip ir gaunas niekas nesikeicia.Pagal mane mano ideja tai truputy is fantastikos srities nes zmones realiai turi but kaip agurkiukai visi uzrauginti nuo pradzios. O daba ka cia kalbet kaip musulmonai puola europa vel kazkokios konspiracijos vyksta. Teroro aktai daug auku. As asmeniskai lieku sone gali nuskambet labai saltakraujiskai ir be sirdiskai, bet man vienodai as sone realiai nes sitoj kartoj nieko gero. Todel bereikalo nereikia apsikraut saves,bet pasvajot gi nedraudziama.
Talkatif 2017-05-08 07:17
Na nataip subtiliai Arno klonas civilių masinius bombardavimis bando teisinti. Vatai visai smegenai išvirė.
Arns 2017-05-08 18:34
Viena yra paimti tą patį žigulį ir pripažinti, kad savo metu tai buvo normali mašina. Kaip tas pats beetle, kuris buvo sukurtas Hitlerio užsakymu. Daiktą reikia vertinti pagal tai ką jis atlieka ir kam buvo panaudotas. Tačiau tavo minkštos smegenėlės "siekia aukščiau" ir peržengia visas ribas bei tampa nacizmo, komunizmo, kapitalizmo, sionizmo ar kažko panašaus delegatu. Visai kas kita kalbėti apie panašius įvykius. Tai neabejotinas nusikaltimas net gi tų laikų standartais. Visai nesvarbu kas atliko. Ir labai blogai, kad daugelis teisina panašias agresijas prieš civilius. Nors ir sulaukė didelio dėmesio, Gernikos bombardavimas netapo pamoka ir vėliau matėme ne vieną daug baisesnį išpuolį nukreipta prieš taikius gyventojus, kaip Drezdeno sulyginimą su žeme ar numestomis atominėmis bombomis Japonijos miestuose. Visais atvejais tai buvo labiau demonstracija ką karinė galia gali padaryti nei tikrai reikalingi veiksmai. Įvertinimas? Nugalėtojai jį parašė. Taip atsirado pateisinimai. Taip atsirado skirtingas tokių įvykių traktavimas, kai vokiečių pilotai vadinami barbarais už Ispanijos miesto sunaikinimą, bet pilotai numetę atomines bombas gali didžiuotis savo medaliais skirtus už tūkstančių civilių išžudymą pramogos tikslais. Tad kai kitąkart bandysi kitiems įpiršti nuomonę apie mano poziciją vienu ar kitu klausimu, bent truputi logikos įdėk rašydamas žinutę. Čia jos nei matau nei užuodžiu. Kyla tik klausimas, rašei iš naivumo ar tikėdamasis sulaukti pliusiukų ir panašių į tave neturinčių nuomonės, bet žinančių koks brandas šiuo metu ant bangos, ir reik jį viešai demonstruoti?