Ateina bemiegės naktys arba teks tuštinti piniginę  ()

2050 metais neišsimiegojimas naktimis gali kamuoti dukart dažniau nei dabar – tai yra pagrindinė Harvardo universiteto J. F. Kenedžio vyriausybės mokyklos ir Masačusetso technologijos instituto mokslininkų tyrimo apie temperatūrą ir miegą išvada. Mokslininkai perspėja, kad klimato kaita gali padidinti bemiegių naktų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai paklausė 765 tūkst. žmonių, kaip dažnai jie patyrė miego ar poilsio trūkumą per pastarąsias 30 dienų.

Šiuos atsakymus mokslininkai susiejo su miestų, kuriuose respondentai gyveno, temperatūra. Tyrėjų komanda teigia, kad 1 laipsniu aukštesnė mėnesinė temperatūra lemia nepakankamą poilsį tris naktis. Išeitis - kondicionierių naudojimas, tačiau tai ne visiems įperkamas malonumas. Visgi investicija į vėsinimo įrangą taps kaip niekad svarbi.

Atrasta koreliacija leidžia prognozuoti, kad jei vidutinė temperatūra nuolat bus laipsniu aukštesnė nei įprastai – kaip prognozuojama 2050 metais – tuomet kasmet apie 110 milijonų vien JAV gyventojų susidurs su miego sutrikimais.

Žmonės, kurie uždirba mažiau nei 50 tūkst. JAV dolerių per metus, triskart dažniau, manoma, patirs miego trūkumą per tvankesnes nei dabar naktis, palyginti su turtingesniais žmonėmis, su tuo dažniau susidurs ir vyresni nei 65 metų žmonės, palyginti su jaunesniais.

Apie trečdalis suaugusiųjų, kaip rašo „Science Mag“, kurie patiria miego sutrikimus, jau skundžiasi su jais susijusiomis sveikatos problemomis, įskaitant silpnesnę imuninę sistemą, diabetą, depresiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(14)
(-10)

Komentarai ()