Štai kaip gimsta mitai: paskaičiavo kiek tiksliai žmonių miršta nuo alkoholio ir iš kur politikai gauna kosminius skaičius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2017-06-05 10:57
Tokiu atveju, vazzy, išvis reiktų uždrausti beveik viską. Palikti kelias košes. Uždrausti žiūrėti televizorių, sėdimą darbą, žiūrėti į mergas, kontraceptines priemones ir dar daug kitų. Kodėl? Todėl kad kažkoks davatka pasakė, kad tai blogai. Saikingas alkoholio vartojimas nedaro žalos. SAIKINGAS. Vat būtent saikingo alkoholio vartojimą ir nori naikinti, o su nesaikingu nieko nedaroma. P.S. automobiliai, anglys, malkos, šiukšlės turėtų būt pirma uždrausta, daro daug didesnę žalą, nei žmogus vokiečių gatvėje išgeriantis bokalą alaus.
Niemand 2017-06-05 11:49
Grybukai ir LSD sprendžiant pagal tyrimų duomenis šiai dienai iš tiesų draudžiami nepagrįstai. Tik tai galėtų (ir turėtų) būti motyvu reikalaujant juos legalizuoti, o ne uždruasti dar ir kitas taip pat niekuo dėtas medžiagas...
Niemand 2017-06-05 11:54
Konkrečiai mane palies. Aš dirbu nestandartiniu grafiku, tipiškai nuo 10 iki 19, dažnai ilgiau, man bus problemų grįžtant namo alaus pasiimti.
Arthuras 2017-06-05 12:05
Sveikinu, gal rečiau gersi. Jei tau problema, kad nebegalėsi išgert vakarą kitą alaus - tu priklausomas. Taškas. Didžioji visuomenės dalis FB, žiniasklaidoje tikrai taip nesipiktina švietimo reforma ar mokesčių reforma, kaip minimaliais ribojimais įsigyjant ar vartojant alkoholį. Taip pat, dabartinis įstatymų paketas, kuris buvo priimtas, niekaip saikingo vartojimo neapribos (ir juolab, jokios "kultūros" nesunaikins ). Ir kiek Veryga teigė, tai yra veikiama ir iš kitos pusės - bus/yra reorganizuojami priklausomybių centrai, bus apmokomi žmonės, kurie galėtų padėti į alkoholizmo liūną įklimpusiems.
dawid90 2017-06-05 12:18
Straipsnis apie alko? Apie alko. Komentarai atitinkantys straipsnį? Atitinka. Ko myžčiojam į kelnes? Visada gali sukurti atskirą temą apie darbo kodeksa.
Shinigami 2017-06-05 12:18
Nesumokės mokesčių? Žiūrėk kiek mokesčių nesumoka bedarbiai. Jei dirbtu kiek mokesčių galėtu sumokėti. Bet kadangi darbo vietų nėra, tai reikia rengti darbo stovyklas kaip Š. Korėjoje. Žiūrėk kiek pelno valstybė gaus, kai ten visi dirbs už minimumą. Kiek valstybė praranda pinigų kai dirbama tik 8 valandas per parą, reikia darbo diena prailginti bent iki 12 valandų per parą ir 7 dienų per savaitę. Kaip padidės surenkami mokesčiai. O aš galvojų, kad tokie dalykai nėra valstybės nuostolis. Nuostolis būna tik tada kai valstybė iš biudžeto turi paimti pinigus, bet ne kai jų negauna į biudžetą. vazzy aš visada už asmens asmeninį pasirinkimą, kol tai nedaro tiesioginės įtakos kitiems. Jei kažkas nori kažką vartoti, tegu ir vartoja. Bet jei dėl to padaro žalos (apvogia, nužudo, sugadina turtą ir t.t.) turi atsakyti realiai, o ne gauti nemokama kelialapį į sanatoriją. Tvarkingi žmonės turi didelį žmogaus teisių paketą, o nusikaltėliams jis smarkiai apkarpytas. P.S. Jei tikrai norima saugoti žmones nuo alkoholio, tai visu pirma turi padaryti kad alkoholis butu pardavinėjamas tik specializuotose parduotuvėse, be laiko ribojimo. Ir pilnai užtenka jau esamų draudimų (neparduoti girtiems ir nepilnamečiams).
Arthuras 2017-06-05 12:28
Su tokiu visuomenės pasipriešinimu - praktiškai neįmanoma.
immortallt 2017-06-05 12:38
Bus kovojama, bet nieko dėl to nedaroma Išrinkit antivalstiečius dar dviems kadencijoms ir gal darbo grupę net tam sudarys, nes tai jau sunkus darbas. O pavaidinti, kaip kovoja su alkoholizmu, ir apriboti žmones, kurie ir taip nėra problema ir nėra antivalstiečių rinkėjai - paprasta. Dėl nuostolių, tai ne nuostoliai, o negautos pajamos. Negautos pajamos yra labiau teorinis dalykas. Ir negautas pajamas sukelia ne parduotas alkoholis, o alkoholio vartojimo būdas. Ar viskio butelį dviese išgersi per mėnesį, ar tą butelį vienas patvarkysi per 30 minučių, skirtumas didžiulis tiek sveikatai, tiek galų gale valstybės pajamoms/išlaidoms. O tu viską traktuoji kaip tą patį, tiksliau, tu net nori įrodyti, kad per mėnesį išgertas butelis viskio yra blogiau, nei po butelaitį kasdien. Esmė ta, šie alkoholio apribojimai nesprendžia jokių problemų. Tik suvaržo tuos, kurie ir taip nėra problema. Dar kartą, pavyzdys su piktybiniais eismo taisyklių pažeidėjais, kuriems teisės atimtos, turto ir pajamų neturi, nesumokėjęs dar 30 baudų per metus ir jau atimtos kelios mašinos. Tokiems dar kelia baudas, kurių ir taip nemoka. Ar tai efektyvu? Ne. Ar tai sprendžia problemą, konkrečiai dėl chuliganiškai vairuojančių? Ne. Taip ir su alkoholio ribojimais, problema yra buitinis alkoholizmas, kurie perka pigius, spirituotus gėrimus. Kurie perka ir dieną. Kurie to alkoholio ras, net jei išvis įves sausą įstatymą, nes jis priklausomas. Jie yra problema, ir dėl jų nieko nedaroma. O pasakymas, kad kažką darys - nu absurdiškas. Kaip ir mokesčių reformą žada, o realiai pastumdo ir pasikeičia per kelis eurus kažkas bei pradeda dar labiau skatinti daugintis tuos, kurie net patys savęs neišlaiko. Suprasčiau, jei mums reiktų į frontą snukių, ant faršo paleisti, bet mums reikia žmonių, kurie prisidėtų prie visuomenės gerovės kūrimo, ne prie išlaikytinių rato.
vazzy 2017-06-05 12:56
Pritariu visiškai, tačiau tai liečia mane tada kai šalia mane esančiame pseudobare po 22h susirenka vietinė fauna, tiksliau blogybė yra tame, kad jie nesusirenka bare, į jį niekas nieko neįleidžia, jie renkas prie jo ir visi nusiperka išsinešti ir iki šiol nebuvo jokios atsakomybės pirkėjui, tačiau dabar yra, aišku čia jau policijos rūpestis šitai sužiūrėt, tačiau tokie žmonės bent jau darys pažeidimą ir bent kelis gal sustabdys. Taip pat tai liečia mane kai atvažiavus prie vandens telkinio ateina būriai girtų arba tampa tokiais po kelių valandų ir ką tu jiem, baudos už gėrimą viešoje vietoje yra vos keli eurai ir nėra ( nebuvo ) jokio draudimo gerti prie vandens, nors visi žino, kad tai pavojinga, kad girti skęsta kaip akmenys.
immortallt 2017-06-05 13:32
vazzy, ne nu totaliai... Būtent kalbi apie tą patį, ką ir aš, ir kiti, kurie prieš šitą įstatymą. Keli problemas, kurių šitie ribojimai NEPALIES. Kaip dirbo, taip jie ir dirbs. Pirmasis registruotas yra kaip kavinė. Antruoju atveju iš vis nieko nedaroma, ir čia ne draudimas reikia veikti, o daug plačiau. Pradedant užimtumo programom, baigiant psichologine pagalba. Į tarpus žinoma dar yra 101 dalykas, kurį reikia padaryti. O dabar va tokie draudimai yra tik užsidėjimas varnelės, kad padarė neva kažką, o realiai tik dar labiau didins problemą, nes nelegalaus alkoholio prekyba augs. O ir akcizai negelbės, nes dar labiau rems juodąją rinką, importą iš Latvijos ir Lenkijos, ką jau kalbėti apie nelegalų importą iš Baltarusijos ar Rusijos.
Xdmin 2017-06-05 13:55
Nuostolis tik darbdaviui, nes valstybei jis susimokejo pirkdamas alkoholi vakar Maximoje. Jei kelis kartus per metus, tai cia nieko sakyciau, jei kelis kartus per menesi - blogiau. Bet blogiau tik zmogui, nes darbdavys ji gali atleisti, o valstybei jis kiekviena karta susimoka tiek alkoholio akcizu tiek PSD mokedamas, taip pat sansai kad sulauks pensijos ar ilgai joje isgyvens bus minimalus, kas vel gi reiskia, kad jis netampa mokesciu moketoju nasta. Dabar palyginkime gerianti ir negerianti zmogu pinigais valstybei. Geriantis - vidutine gyvenimo trukme vyru yra 67 metai, geriantis bus zemiau sio vidurkio. Pensija 62. Pensija bus mokama ~5 metus (realiai turbut isvis nesulauks), ismoka bus maza, nes pajamos alkoholiku ne pacios didziausios. Sumoketa mokesciu panasiai kaip ir daugiau uzdirbancio negeriancio zmogaus, nes viska ka jis vartojo buvo uzdetas akcizas. Negeriantis zmogus - gyvens virs vidutines gyvenimo trukmes, tarkim 70 metu, pensija bus mokama 8 metus, siek tiek didesne. Gydymo paslaugos kainuos ne maziau nei alkoholikui, nes senukas gyvens ilgiau ir jam pastoviai reikes mediku pagalbos del vis kitos priezasties. Kaip matome, valstybei didelio skirtumo nera, skirtumas yra tik tau paciam, kuri kelia pasirinksi ir kokia visuomene tave sups. Aisku, maloniau gyventi blaivioje visuomeneje, bet dar butu maloniau neskaityti kiekviena diena kaip Lietuva palieka po 100-200 i diena gyventoju, o ju vieta zada uzimti ukranieciai. Mes kantrus, rasim budu isgyventi, turbut pirmieji ir VDV uzdrausim ir dar kokius dviracius apmokestinsim.
immortallt 2017-06-05 14:18
Xdmin, truputį pataisyti turiu, jei pasiekia pensinį amžių, gyvena dabar vidutiniškai ~15-17 metų. 8 metai yra vidurkis visiems gimusiems ir sulaukusiems 2 metų amžiaus. Esmės nekeičia.
vazzy 2017-06-05 14:21
aš nesuprantu apie kokią čia psichologinę pagalbą kalbėti jeigu dalis visuominės pripažįsta, kad čia nėra jokios problemos, tai kam gydytis jeigu nesergu ? pirma reikia pripažinti, kad problema yra, o to ir trūksta iš visuominės. Kas čia tokio jeigu atsigersiu kasdien po darbo? kas čia tokio jeigu nusivešiu butelaitį prie vandens, gi man laisvadienis, galiu pailset, atsipalaiduot, va kažkur kažkas yra alkoholikas, tuos kažką va gydyt reik, o ne mane. Visi pirštais rodo tik į tuos kurie prie konteinerių sėdi, tačiau problema yra daug gilesnė, problema ta, kad alkoholis yra laikomas norma visom gyvenimo progom ir visais atvejais jis tinka. Tie draudimai vienintelį gerą dalyką gali atnesti tai supratimą, kad alkoholio vartojimas nėra gerai. Jeigu bus supratimas tai bus ir švietimas. Ką siūlytum šviest? tuos kurie ir taip į mokyklą neina nes jie gi bachūrai, visi tam pritaria ir dar alaus pastato.
Niemand 2017-06-05 14:47
Draudimai tipiškai duoda diametraliai priešingą supratimą.,,
Xdmin 2017-06-05 14:55
Vazzy, kas negeria alaus, tas geria Coca Cola. Ar tai sveikiau? Turbut net priesingai. Tada turesim nauja problema, kruva nutukusiu zmoniu gerianciu energetinius ir limonadus, kurie mirsta nuo sirdies ligu anksciau nei alkoholikai. American dream. Olandijoje parkuose apsiruke nuo kalniuko ridenasi lygiai taip pat kaip pas mus alkoholio perdozave, priezastys skirtingos, pasekmes tokios pacios, tik vienoje salyje tai yra laikoma norma, o pas mus bandoma ispusti drambli. Negyvenam idealioje visuomeneje, todel turim ir policininkus ir apsauginius ir draudimus, bet reikia palikti ir laisviu, o ne tik kontroliuoti visuomene, paskui ja kritikuojant, kad ji nemoka savarankiskai priimti sprendimu.
immortallt 2017-06-05 14:55
vazzy, nu rask kas sako, kad problemos nėra?! Apie kasdien kalbos nėra. O prie ežeriuko jei atsiradysi butelį alaus, tai kam kokia žala? Kalba apie butelį, ne bačką. Vakarų Europoje normalu viešoje vietoje išgerti. Tai net nėra draudžiama, ir alkoholizmo problemos nėra. Tik po savęs nesusitvarkyti, ne alkoholikų problema, o didžiosios dalies Lietuvos. Problema yra tada, kada tokie kaip tu, sugretina, kad alkoholis arba vartojimas tik alkoholikų, arba išvis nevartojamas. Tokiu atveju ir skutimosi peiliukus uždrausti reikia, nes jais žmonės žudosi. Tai jei perki skutimosi peiliukus, ketini nusižudyti. Atves supratimą, kad alkoholis nėra gerai? Tik nejuokink. Ant cigarečių pakelių klijuoja, ką daro rūkymas. Ar viekia? Ne. O kodėl turėtų veikti su alkoholiu, kai kovojama su normaliais žmonėmis, kurie saikingai vartoja, o ne su spirituotą alkoholį vartojančiais? Kodėl spirituotas alus/vynas išvis parduodamas? Tik jei uždrausi, yra kita dilema, jie pirks kontrabandą/nelegalų ir alkoholizmo bėda neišnyks, nes alkoholizmo priežastis yra kitur. Ribojamas priėjimas prie alkoholio problemą paslėps, bet ne išspręs. Tada ją spręsti bus dar sunkiau. Švietimas iš oro neatsiranda. Jis ateina su švietimo programom ir socialine reklama. To va ir trūksta verygininkams.
Arthuras 2017-06-05 15:44
http://ec.europa.eu/health//sites/healt ... ort_en.pdf https://www.tobaccofreekids.org/researc ... f/0325.pdf http://www.who.int/bulletin/volumes/87/8/09-069575/en/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2593056/ http://tobaccocontrol.bmj.com/content/20/5/327 Tingiu daugiau ir ieškot. Faktas vienas, kad tai veikia. Kiek smarkiai - reikia labai plačios imties tyrimų. Tai gal pasilaikyk kartais savo nuomonę sau?.. Uuuh, kaip alkoholikai širsta. Rrrrr. Bet nieko keisto, ko dar galima tikėtis iš piliečio, kuris vieninteliu įmanomu atsipalaidavimo būdu laiko porą alaus bokalų (taip taip, čia tau Niemand).
immortallt 2017-06-05 16:09
Du bokalai prie alaus gamtoje, tai nereiškia, kad kasdien tuos du bokalus eini ir geri. Vėlgi, nesugebi suprasti, kad ne visi žmonės yra alkoholikai ir jei geria, tai geria kiekvieną dieną. Kartais atrodo, kad su atsivertusiu alkoholiku tenka bendrauti, kuris jei jau pradeda gerti, tai non-stop.
Arthuras 2017-06-05 16:15
Skaityk, kad Niemand rašo, tada pabandyk suvokt kelių žodžių ilgumo sakinį ir tik tuomet komentuok. Ir ne, aš nesu abstinentas, bet iš alkoholio nedarau kulto. Tiesiog gėrimas, kaip bet kuris kitas. Aš prisėdęs sulčių litro neišgeriu, tai nematau priežasties, kodėl litras alaus kiekvieną dieną turėtų būti normalu.
immortallt 2017-06-05 16:33
Tu darai kultą iš negėrimo.