Patikima kontraceptine priemone pripažintos programėlės kūrėjų atliktas tyrimas atskleidė, kokio amžiaus moterys patiria didžiausią seksualinį pasitenkinimą  ()

Seksualinis pajėgumas ir potraukis su amžiumi sparčiai keičiasi. Dėl to daug jaunesnių žmonių svarsto - kuomet patiriamas didžiausias seksualinis pasitenkinimas? Kaip rašo Nypost.com, neseniai pirmosios oficialiai kontracepcija pripažintos programėlės kūrėjų atliktas tyrimas atskleidė netikėtą faktą - moterys didžiausią orgazmą patiria sulaukusios ypatingo amžiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprasta manyti, kad seksualinio pajėgumo ir pasitenkinimo aukštumos pasiekiamos trečiajame gyvenimo dešimtmetyje. Tačiau naujas tyrimas parodė, kad tai nėra tiesa, ypač moterims ir ypač kalbant apie orgazmą. Natural Cycles, kontracepcijai skirtos programėlės, kūrėjų atliktas tyrimas parodė, kad seksualinis pasitenkinimas su amžiumi tik gerėja iki tam tikros ribos. Moterys viršūnę, kuomet patiriamas didžiausias malonumas, patiria sulaukusios 36-erių.

Natural Cycles apklausė 2600 moterų, pasinaudodama patvirtinta McCoy'aus moters seksualumo tyrimo metodika. Mokslininkai padalino dalyves į tris grupes pagal amžių: jaunesnės nei 23, 23-36 metų amžiaus ir vyresnes nei 36-erių moteris. Tyrimas atskleidė, kad didžiausią pasitenkinimą seksu ir stipriausią orgazmą patiria vyriausios grupės moterys. Mokslininkai mano, kad seksualinio pasitenkinimo pikas yra ties maždaug 36-erių metų riba. Kodėl?

Viena iš priežasčių - pasitikėjimas savimi ir pasitenkinimas savo kūnu. Pasirodo, vyresnės moterys ne taip kritiškai vertina savo išvaizdą ir daug geriau galvoja apie savo kūną, nei jaunesnės. Taip yra todėl, kad iš jų kūnų tiek daug nebesitikimą ir keli netobulumai didelio galvos skausmo nebekelia. Tos pačios raukšlelės, pigmentinės dėmės ar strijos, kurios liūdina 23-36-erių metų amžiaus moteris, nebekelia jokių neigiamų jausmų vyresnėms. Įdomu ir tai, kad vyriausios moterys šiame tyrime taip pat džiaugėsi, kad mylisi gerokai dažniau ir reguliariau nei kitos.

Su amžiumi atėjusi patirtis ir atsipalaidavimas joms tikrai taip pat padeda. Jos nebe taip prastai save vertina ir nebegraužia savęs dėl tariamai nelaimingo partnerio, savo pačių įgūdžių ar patirties. Vyresnės moterys tiesiog mėgaujasi seksu labiau atsipalaidavusios.

Natural Cycles yra pirmoji išmani programėlė, pripažinta kaip kontracepcijos priemonė. Iš esmės, moterys teturi ryte pasimatuoti temperatūrą, ją įvesti į programėlę (iš pradžių reikės suvesti šiek tiek daugiau informacijos), o ji patikimai paskaičiuos, ar moteris tuo metu yra vaisinga. Kitaip tariant, ar jei yra reikalinga papildoma kontracepcija. Natural Cycles patikimumas yra gana aukštas - maždaug toks pats, kaip ir kontraceptinių tablečių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai ()